6 Ιουν 2012

Επίθεση Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με την κατηγορία ότι «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών, για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΠΥ», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...
Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα πυρά Βενιζέλου προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η στήριξη του ΕΣΥ θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς.

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πολιτικής αθλιότητας», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, θυμίζοντας ότι στην προηγούμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ψήφισε καμία από τις σημαντικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας, για τη μείωση της σπατάλης, για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, με κόστος αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών». 

Κατά την άποψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, πίσω από κάθε αλλαγή στον χώρο της Υγείας ξεσπάει ένας σκληρός πόλεμος συμφερόντων που θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες στην πρώτη εφαρμογή των νέων θεσμών: «Ετσι είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του '80 με το ΕΣΥ, τώρα με τον ΕΟΠΠΥ».

Πάντως, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βενιζέλος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα με τη ροή των φαρμάκων των καρκινοπαθών λύθηκε οριστικά - «σε πείσμα συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της Υγείας, που προσπάθησαν να φορτώσουν το δικό τους πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μάλιστα «πρωτοφανές και απαράδεκτο» το γεγονός η χώρα να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση και επαγγελματικές ομάδες να κινητοποιούνται για τα συμφέροντά τους και κρατούν ομήρους τους πολίτες...

Η λύση για το ΠΑΣΟΚ, όπως τονίστηκε, είναι η εφαρμογή των θετικών όψεων της δανειακής σύμβασης και της κανονικής εκταμίευσης των δόσεων, που είναι ζωτικές για τη λειτουργία του κράτους, για την Υγεία, για την Παιδεία, την πληρωμή μισθών και συντάξεων.