22 Μαρ 2012

Θρυλική ανατροπή από τον Θρύλο


Η λαϊκή ρήση λέει, πως «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» και ο Ολυμπιακός την εφάρμοσε πιστά απέναντι στη Σιένα! 
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν... μπρέικ με το καλημέρα στην Ιταλία (82-75), πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και χρειάζονται δύο ακόμη νίκες για να κάνουν το... θαύμα και να βρεθούν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης!
 
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πλέον να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πετύχει ό,τι δεν πέτυχε πέρυσι απέναντι στη Σιένα, που τον πλήγωσε όσο κανείς.

Ο θρίαμβος της ελληνικής ομάδας παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε: σε μια... κολασμένη ατμόσφαιρα, με τον Σπανούλη εκτός αγώνα από το 36' με πέντε φάουλ, τον Αντιτς και τον Ντόρσεϊ με τέσσερα από το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και το σκορ στο -8 στο 30'! Ο Ολυμπιακός έκανε μια... θρυλική ανατροπή στην τελευταία περίοδο και με αιχμή του δόρατος τον Εϊσι Λο έγινε η πρώτη ομάδα στα φετινά πλέι οφ που κάνει «μπρέικ» και παίρνει στα χέρια της το αβαντάζ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν απλά διαβασμένοι στη Σιένα, αλλά στην τελευταία περίοδο κατάφεραν να κάνουν με σταθερότητα, ό,τι έκαναν κατά διαστήματα στις τρεις πρώτες περιόδους.  
Επαιξαν καταπληκτική άμυνα, κράτησαν τον ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα και από τη στιγμή που δεν επέτρεψαν στους Ρακόσεβιτς, Μος, ΜακΚάλεμπ να φτάσουν στο καλάθι, έκαναν πολύ πιο εύκολο το έργο τους.

Η Σιένα είναι μια ομάδα με σπουδαίο επιθετικό ταλέντο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις κλασικές ομάδες του Πιαντζιάνι, που έδιναν έμφαση στην άμυνα και με βάση αυτήν έφταναν στα φάιναλ φορ... Βασίζεται περισσότερο στην επιθετική πρωτοβουλία, στην έμπνευση, και όπως αποδείχτηκε, ο Ολυμπιακός είχε το... αντίδοτο.

Παρότι δέχτηκε σχεδόν 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη... έτρωγε σίδερα στην άμυνα, δεν απογοητεύτηκε ακόμη κι όταν ο Σπανούλης αποβλήθηκε με ανύπαρκτο πέμπτο φάουλ, και έφτασε σ' έναν θρίαμβο με τον Γιώργο Πρίντεζη να βάζει... φαρδιά πλατιά την υπογραφή του! Ο διεθνής φόργουορντ ήταν αυτός που με ένα τρίποντο 1:26 πριν από το τέλος έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στον Ολυμπιακό, σφραγίζοντας στην ουσία τη νίκη της ομάδας του.


ΣΙΕΝΑ: ΜακΚάλεμπ 15 (1), Ζήσης 4, Αντερσεν 26 (2), Ρακόσεβιτς 11 (1), Καραρέτο, Θόρντον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Χάινς 13, Αντιτς 4, Σπανούλης 15 (1), Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8 (2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20 (3), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr