3 Σεπ 2011

Απογοητευτική Εθνική, ηττήθηκε από την ΠΓΔΜ


Βαριά ήττα 72-58 από την ΠΓΔΜ γνώρισε η Εθνική για την τρίτη αγωνιστική του Γ' ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Απογοητευτική επιθετικά και μετριότατη αμυντικά, η Ελλάδα πήρε μάθημα, ότι δεν έχει την πολυτέλεια να υποτιμά κανέναν αντίπαλο.
Σε μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης...
εξελίσσονται οι Σκοπιανοί, αφού νικώντας Κροάτες και Έλληνες ανέβηκαν πανάξια στην κορυφή της βαθμολογίας.


Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν μπορούσαν να σταματήσουν την ΠΓΔΜ. Όταν δεν έπαιζαν διπλή άμυνα στον ΜακΚάλεμπ, ο γκαρντ της Σιένα έκανε ό,τι ήθελε και έτσι τελείωσε με 27 πόντους. Όταν πίεζαν τον ΜακΚάλεμπ, οι ψηλοί των Σκοπιανών σούταραν από μακριά και φόρτωσαν με τρίποντα το ελληνικό καλάθι.

Όμως, το μεγάλο πρόβλημα ήταν το επιθετικό.
Η Ελλάδα είναι μία ομάδα χωρίς αυτοματισμούς, ο Καλάθης δεν μπορούσε να οργανώσει και η μπάλα - με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του αγώνα - δεν περνούσε στους ψηλούς.
Ο μόνος που ήταν σε διαρκή σχέση με το καλάθι ήταν ο Αντώνης Φώτσης, ο μόνος παίκτης της Εθνικής που είχε μείνει άποντος στο πρώτο ματς με την ΠΓΔΜ, πριν από δύο χρόνια.


Μετά από 30 πολύ άσχημα αγωνιστικά, το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε Βατερλό. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 16 πόντους και οι παίκτες της Εθνικής δεν είχαν διάθεση ούτε τη διαφορά να μειώσουν, καθώς οι διαφορές ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια του τουρνουά.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι το Μαυροβούνιο, σε ένα ματς που η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-30, 47-50, 58-70

ΕΛΛΑΔΑ (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 10, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 16 (2), Παπανικολάου 1, Μαυροειδής 1, Μπράμος, Κουφός 3, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6

ΠΓΔΜ (Ντοκουζόφσκι): Ιλιέφσκι 6, ΜακΚάλεμπ 27 (1), Μιρακόφσκι, Σιμονόφσκι, Σοκόλοφ, Ν.Στογιανόφσκι 3, Άντιτς 12, Γκετσέφσκι 11, Τσεκόφσκι 11 (3), Σαμαρτσίσκι, Νικολόφσκι, Β.Στογιανόφσκι 2

ΠΗΓΗ: enet.gr