29 Σεπ 2011

Αλ. Πνευματικός : Ανοίγει το θέμα του λιμανιού - Επίθεση στον Γιαννακούλια


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφορικά με τα προβλήματα που προκαλεί η ανεξέλεγκτη χρήση του λιμανιού από τα τροχοφόρα, δήλωσε ότι «η προβληματική λειτουργία...
του λιμανιού συνεχίζεται και μάλιστα το τελευταίο διάστημα οι επιπτώσεις στη πόλη της Κορίνθου είναι μεγαλύτερες απ΄ ότι στο παρελθόν. Τονίζοντας την εν γένει αδιαφορία που υπάρχει εκ μέρους της Λιμενικής Αρχής, υπογράμμισε ότι  «η χερσαία ζώνη του λυμένος φωτίζεται πλημμελώς και καθαρίζεται με μεγάλη καθυστέρηση  από τα συσσωρευμένα σκουπίδια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία των ορίων του».
«Επίσης, οι νταλίκες που συνεχίζουν να διασχίζουν το κέντρο της πόλης, προκαλούν, όπως όλοι γνωρίζετε, πολλά προβλήματα και θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά τις ζωές των συμπολιτών μας (μικρών και μεγάλων). Το προηγούμενο Σάββατο είχα μια δυσάρεστη προσωπική εμπειρία, όπου μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Γ. Οικονόμου, λίγο έλειψε να υποστούμε τις όποιες αρνητικές συνέπειες μιας νταλίκας, που παραβίασε προκλητικά το STOP επί των οδών Αποστόλου Παύλου & Δαμασκηνού».
«Αυτή είναι μια χαρακτηριστική συμπεριφορά αυτών, που νέμονται το λιμάνι της Κορίνθου και δεν σέβονται  τους πολίτες αυτής της πόλης».
«Ύστερα όμως από όλα  αυτά, τα ψέματα τελειώνουν. Παρότι ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει καταφέρει έως τώρα να συστήσει Λιμενικό Ταμείο  –-γιατί χωρίς να ευθύνεται, η απόφαση που έχει ήδη πάρει δεν έχει ακόμα νομιμοποιηθεί--  είναι όμως σε θέση  να κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει  την επικίνδυνη και αυθαίρετη λειτουργία του λιμανιού. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Κορινθίων για να προασπίσει τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών της,  θα εξειδικεύσει τις επόμενες ημέρες με συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις τις κινήσεις του».
«Όχι άλλα ψέματα και όχι άλλες προεκλογικές δεσμεύσεις για το λιμάνι της Κορίνθου που δεν υλοποιούνται από τους αρμόδιους φορείς».
 «Εμείς δεν δεχόμαστε, χωρίς τη συγκατάθεση μας,  να λειτουργεί στην καρδιά της πόλης μας ένα λιμάνι με εμπορική χρήση, γι ΄αυτό τον λόγο θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σταματήσουμε αυτή την ανεξέλεγκτη λειτουργία».
Τέλος ανέφερε ότι «με τον Πρόεδρο  του Λιμενικού ταμείου είχαμε μιλήσει πριν αναλάβει τα καθήκοντά του και είχαμε διαπιστώσει ότι οι απόψεις του δεν ταυτίζονταν, αλλά ήταν κοντά σε  αυτά που εμείς πρεσβεύουμε ομόφωνα και διαχρονικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρόλο αυτά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του  έγινε αντιληπτό,  ότι οι πρώτες του ενέργειες δεν συμβάδιζαν με τις αρχικές του θέσεις και  επιπλέον,  βρίσκονται και κινούνται όχι μόνο σε αντίθετη αλλά και εχθρική πολλές φορές κατεύθυνση, από τα συμφέροντα και τις προσδοκίες των κατοίκων αυτής της πόλης».