29 Σεπ 2011

Ολυμπιακός: Προδόθηκε από την άμυνα, δικαιούταν κάτι καλύτερο


Πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη αλλά και την αστοχία του ο Ολυμπιακός, που με την εμφάνισή του δικαιούταν να μην φύγει με άδεια χέρια από το “Έμιρεϊτς” του Λονδίνου. 
Η αδράνεια στην άμυνα στο πρώτο 20λεπτο έδωσε καθαρό προβάδισμα (8' Τσάμπερλεϊν, 20' Αντρέ...
 
Σάντος) στην Άρσεναλ, ενώ το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 27' από την καρφωτή κεφαλιά του Φουστέρ. 

Κορυφαία από τις αρκετές ευκαιρίες του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει, το σουτ του Τοροσίδη στο οριζόντιο δοκάρι (65'). Δυσφόρησε έντονα στην αλλαγή του (75') ο Μιραλάς, που έφυγε απευθείας για τα αποδυτήρια κάνοντας μάλιστα και διπλή χειρονομία. «Δεν μου άρεσε, αλλά θα το λύσουμε. Μην ανησυχείτε, θα το λύσουμε. Πάνω από όλα, χρειάζεται σεβασμός σε όλες τις αποφάσεις», δήλωσε σαφώς ενοχλημένος ο Ερνέστο Βαλβέρδε. 
Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μαρσέιγ διέλυσε με 3-0 τη Ντόρτμουντ. Επόμενα ραντεβού στις 19 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ-Άρσεναλ.


Ο Βαλβέρδε άφησε στον πάγκο τους Αβράαμ Παπαδόπουλο, Μοντέστο, Μακούν και στις θέσεις τους προτίμησε τους Μαρκάνο, Φέισα και Ορμπάιθ. Στον αντίποδα ο Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε στη διάθεση του 8 ποδοσφαιριστές, τους Γουόλκοτ, Κοσιελνί, Ζερβίνιο, Μπεναγιούν, Τζουρού, Γουίλσιρ, Ντιαμπί και Βερμάλεν. Επιπλέον ο Αλσατός προπονητής, που λόγω τιμωρίας είδε το ματς από την εξέδρα, άφησε στον πάγκο στα πρώτα 71 λεπτά τον φαν Πέρσι, προφανώς για να τον προφυλάξει ενόψει του ντέρμπι με την Τότεναμ.


Οι “ερυθρόλευκοι”, που μετρούν πλέον 10 ήττες σε ισάριθμα ματς επί αγγλικού εδάφους, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Πλήρωσε δυο στιγμές αδράνειας σε ανύποπτες φάσεις που κόστισαν ισάριθμα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο (8' Τσάμπερλεϊν , 20' Αντρέ Σάντος) και μάλιστα σε διάστημα στο οποίο κυνήγησε με αξιώσεις το γκολ, στο οποίο έφτασε δυο φορές πολύ κοντά (4' Φουστέρ και 14' Τζιμπούρ).


Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να πτοείται από την ψυχρολουσία του 2-0, ανέβασε κι άλλο στροφές και με τον δραστήριο Μιραλάς από αριστερά, αλλά και τις προωθήσεις του Τοροσίδη από δεξιά, δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της Άρσεναλ. Έτσι αφού μείωσε στο 27' με κεφαλιά του Φουστέρ, σε τρεις περιπτώσεις άγγιξε την ισοφάριση (29' Τζιμπούρ, 39' 48' Μιραλάς) . Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ είχε 4 τελικές προσπάθειες (2 προς την εστία), έναντι 9 του Ολυμπιακού (5 προς την εστία).


Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο και στάθηκε άτυχος στο 65'  με το δοκάρι στο σουτ του Τοροσίδη. Απειλητική σε κάποιες αντεπιθέσεις (με την είσοδο φαν Πέρσι και Ράμσει) ήταν και η Άρσεναλ, ενώ ο Βαλβέρδε έριξε και τον Πάντελιτς στο τελευταίο 10λεπτο για να πιέσει περισσότερο. Νωρίτερα (75') πέρασε και ο Αμπντούν στη θέση του Μιραλάς, που δυσφόρησε έντονα, έκανε διπλή χειρονομία δυσαρέσκειας και έφυγε απευθείας προς τα αποδυτήρια! Ο Βενγκέρ για να κρατήσει τη νίκη στο τέλος θωράκισε κι άλλο την άμυνά του (Γκιμπς αντί Αρσάβιν) και ο Ολυμπιακός παρά τις προσπάθειες του δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.


ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Αντρέ Σάντος, Μέρτεζακερ, Σονγκ, Φρίμπονγκ, Ροζίτσκι, Αρτέτα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (68' Ράμσι), Αρσάβιν (82' Γκιμπς), Σαμάκ (71' φαν Πέρσι)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Φέισα, Ορμπάιθ (75' Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Φουστέρ (79' Πάντελιτς), Μιραλάς (75' Αμπντούν), Τζιμπούρ

 ΠΗΓΗ: enet.gr