6 Ιουν 2011

Δημήτρης Παυλής: Ζητάμε διαφάνεια στο δήμο Τρίπολης ! Τέλος στους Φαρισαϊσμούς!


Θέμα θέτει στο αποψινό ΔΣ  Τρίπολης ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του ΔΣ  Δημήτρης Παυλής που αφορά τον έλεγχο του Δήμου απο τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης
Ο κύριος Παυλής αναφερόμενος προς τον πρόεδρο του ΔΣ αναφέρει τα εξής :


Κύριε πρόεδρε,

Σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. είχαμε θέσει θέμα ελέγχου των προηγούμενων ετών για όλους τους Δήμους που συνενώθηκαν στο Νέο Δήμο Τρίπολης. Στη συνεδρίαση για την ψήφιση της απογραφής ετέθη θέμα ελέγχου από τον κο Σάββα Σαββάκη – Αντιδήμαρχο για τα οικονομικά του Δήμου.
Δεν ελήφθη καμία απόφαση αλλά από την σχετική συζήτηση διεφάνει ότι δεν υπήρχε διαφωνία.
Σε μεταγενέστερη συνεδρίαση το θέμα επανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Παλαιογιάννης. Τοποθετούμενος ο κος Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν χρειάζεται τέτοιος έλεγχος. Επειδή πρέπει να τελειώνουμε με τον φαρισαϊσμό (αλλά λέμε μέσα και άλλα λέμε έξω), ζητάμε να τεθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για να ληφθεί απόφαση και να φανεί ποιοί θέλουν τον έλεγχο και ποιοι όχι.
Είναι ανάρμοστο ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος να κάνει συνεχείς δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε και να καταγγέλλει τον υπουργό κο Ραγκούση για αδράνεια και να απειλεί ότι θα φθάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο εάν δεν έρθουν ελεγκτές για τον σχετικό έλεγχο.

Ας υποστηρίξει λοιπόν η παράταξη του κου  Αντιδημάρχου την πρόταση του -  την οποία εμείς εκ των προτέρων δηλώνουμε ότι την υποστηρίζουμε – και τότε θα δούμε εάν έρχονται οι ελεγκτές ή όχι.
Επί πρόσθετα ζητάμε στην ίδια συζήτηση να επεκταθεί η απαίτηση για έλεγχο τόσο στη ΔΕΥΑΤ καθώς και στα λοιπά Νομικά Πρόσωπα.
Ζητάμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού. Τέρμα στους φαρισαϊσμούς.



                                                                                       Μετά τιμής,
                                                                                               

                                                                                              Παυλής Δημήτρης  
                                                                                         Επικεφαλής της Μείζονος
                                                                                 Αντιπολίτευσης στο Δήμο Τρίπολης