6 Ιουν 2011

Ανδρουλάκης: Συγκυβέρνηση ή εκλογές


Την ανάληψη μιας "ύστατης, καταλυτικής και αξιόπιστης πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της χώρας", ζητά με ανοιχτή του επιστολή από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ο Μίμης Ανδρουλάκης, που προσάπτει, επίσης, επιδεικτική αλαζονεία στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης απέναντι στις έγκαιρες... προειδοποιήσεις για την έκβαση τςη κρίσης

"Ο ηγετικός πυρήνας της κυβέρνησης που αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης, καθώς και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της οποίας η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τώρα τυχοδιωκτικά νοιάζεται μόνο να κάνει "ταμείο" εν μέσω χρεοκοπίας, αντί να πάρουν από κοινού μια ύστατη καταλυτική αξιόπιστη πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας, συνεχίζουν τα γνωστά προσχηματικά και μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης των εξελίξεων αποκλειστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ", σημειώνει στο ιστολόγιό του ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Εκβιασμός για ένα τσαπατσούλικο σχέδιο

Περιγράφοντας ως εκβιαστικό το τοπίο για τους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι το δίλλημμα προ του οποίου βρίσκεται η ΚΟ του Κινήματος είναι το εξής: "Η υιοθετείτε άκριτα το εκάστοτε τσαπατσούλικο σχέδιο δίχως κανένα λόγο στην ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική ή στις συνθήκες της ασταθούς ισορροπίας εντός και κυρίως εκτός της χώρας χρεώνεστε κάθε "στραβή".

"Γελοία" τα προσχήματα Σαμαρά

Αφού προβλέπει ότι "η Ελλάδα θα μείνει τουλάχιστον μια πενταετία ακόμα εκτός των αγορών", ο κ. Ανδρουλάκης επανέρχεται στο ζήτημα της συνεννόησης: "Το σενάριο που, ίσως, φαίνεται να έχει καταλήξει η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης πρώτα ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ και μετά πολιτικές πρωτοβουλίες” δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Εδώ και τώρα, πρέπει να αναληφθεί καταλυτική πρωτοβουλία και να αφαιρεθούν τα γελοία προσχήματα του Σαμαρά για πέντε μονάδες διαφορά στους φορολογικούς συντελεστές (...).

Επιτέλους, οι πολιτικές ηγεσίες κάντε κάτι τολμηρό που να ξεπερνά τις πολιτικές πρακτικές των τελευταίων δεκαετιών. Διαφορετικά πάρτε το ρίσκο (...) να οδηγήσετε άμεσα τη χώρα σε εκλογές με πραγματικές κι όχι μυθιστορηματικές προγραμματικές ατζέντες για τη σωτηρία και την επανεκκίνηση της χώρας.

Αγανακτισμένοι: Ανανέωση ή αυτοκαταστροφή;

Σχολιάζοντας, τέλος, τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει:
"Σύντομα θα γνωρίζουμε αν οι πλατείες της Ελλάδας θα είναι η μαγιά για μια ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ή απλώς προαναγγέλλουν την τελική πράξη του δράματος μέσα από μια χαρούμενη διονυσιακή γιορτή αυτοκαταστροφής και συλλογικής αυτοκτονίας".

ΠΗΓΗ: ethnos.gr