19 Ιουν 2011

Σαμαράς: Εκλογές για να δοθεί λύση


Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που δημιουργήθηκε για να σωθεί ο πρωθυπουργός από το εσωτερικό του κόμματός του και την οποία πρώτα από όλους ο ίδιος δεν εμπιστεύεται, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας.. 
στη Βουλή. Ζήτησε ανοικτά εκλογές και κατηγόρησε την κυβέρνηση για δυσφήμιση των θέσεων της ΝΔ στο εξωτερικό.
«Το κόμμα σας και οι συνεργάτες σας διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Σαμάράς, «αλλά αν το συνεχίσετε, να ξέρετε ότι τα αστεία τελειώσανε».
«Το κόμμα σας και οι συνεργάτες σας διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Σαμάράς, «αλλά αν το συνεχίσετε, να ξέρετε ότι τα αστεία τελειώσανε».

"Επιλέξατε τη συγκόλληση στελεχών που αλληλοκατηγορούνταν να διασώσετε όσα προλάβετε από το καταρρέον ΠΑΣΟΚ. Μετατρέψατε τους "κηπουρούς" από επίδοξους αποστάτες σε επίδοξους σωτήρες. Ανεξάρτητα από την όποια ψήφο εμπιστοσύνης πάρετε στη Βουλή, έχετε χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού και όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα, που βουλιάζει σε τέλμα. Θα επιμείνουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές. Η ΝΔ ενωμένη όσο ποτέ, θα βάλει τέλος στα ψευδοδιλλήματα, θα δώσουμε ελπίδα και προοπτική", σημείωσε ο κ. Σαμαράς αιτιολογώντας τη θέση του.

Και συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον Γ. Παπανδρέου σημείωσε: "Δεχθήκατε να παραιτηθείτε από το πρωθυπουργικό αξίωμα για να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Αν τα προβλήματα λύνονταν με ανασχηματισμό, τότε προς τι αυτή η εξάωρη ακυβερνησία;"

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση μέχρι τώρα έκανε κακό στη χώρα και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο και επεσήμανε ότι "καμία από τις προβλέψεις και τους στόχους που είχε βάλει η κυβέρνηση δεν επαληθεύτηκαν". Ζήτησε μάλιστα από τον πρωθυπουργό να του πει έστω και "έναν αριθμητικό στόχο του προγράμματος που έπεσε μέσα".

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι έχει ήδη δημιουργήσει αρκετή πολιτική ένταση και του συνέστησε να μη χρησιμοποιεί προσχηματικά λέξεις όπως "δημοψήφισμα" και "συναίνεση", μόνο και μόνο "για να αποφύγει τη μοναδική ευθύνη που έχει: να κυβερνά".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η συνταγή που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι λανθασμένη και ότι αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την αλλαγή της, πόσω μάλλον όταν, όπως τόνισε ο ίδιος, διεθνείς οικονομολόγοι αλλά και ο κ. Τόμσεν του ΔΝΤ έχουν παραδεχθεί ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλους φόρους.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την επίθεσή του καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό δυσφήμιση των θέσεων της ΝΔ στο εξωτερικό.

το Έθνος