19 Ιουν 2011

Θ. Πάγκαλος: «Κόμμα τραμπούκων» ο ΣΥΡΙΖΑ. Ετοιμάζει βιβλίο με τίτλο «Μαζί τα φάγαμε»...


Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. 
«Κόμμα τραμπούκων» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε ότι ετοιμάζει βιβλίο με τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί»... 
Παράλληλα, προανήγγειλε κλείσιμο 40... οργανισμών που «τον αγνόησαν», δήλωσε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο και άφησε αιχμές σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της «παράνομης», όπως είπε, μετανάστευσης.

Σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων, ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής με το να μην καταγγέλλει τους τραμπούκους.

Παράλληλα, επιμένει στη θέση του ότι «μαζί τα φάγαμε», αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ετοιμάζει σχετικό βιβλίο, στο οποίο θα εξηγεί τη θέση του. «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, που όπως υποστήριξε δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την επιτροπή, στην οποία προεδρεύει ο ίδιος. «Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει» τόνισε.

Όσον αφορά στο ζήτημα της μονιμότητας στο δημόσιο, ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι αυτή «πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου». Τάχθηκε υπέρ της μονιμότητας για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους διπλωματικούς, άντε τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς». «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, ανταγωνιστικά, διαφορετικά - όπως είπε - δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.

Σε σχέση με τα οικονομικά ζητήματα, συμφώνησε με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης υπέρ των αδυνάτων στο μέλλον, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3% - και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα.

Σχολιάζοντας τον αναβρασμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είπε, ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι σύσσωμη η ΚΟ στήριξε τον πρωθυπουργό και ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο. Δήλωσε επίσης υπέρ της συνεργασίας και είπε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η συναίνεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δεν επετεύχθη γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσιοποίησε με «θριαμβευτικό τρόπο» τη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου.


Αφήνοντας αιχμές για την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος, είπε μεταξύ άλλων, ότι «ο φράχτης στον Έβρο δεν θα σταματούσε παρά μόνο μερικές εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και πάλι θα ήταν επικίνδυνο λόγω των ναρκοπεδίων στην περιοχή». Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του επαναπατρισμού των «παράνομων» μεταναστών, ώστε να δοθεί το μήνυμα σε όσους σκοπεύουν να επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Επικίνδυνη αντιδημοκρατική τακτική καταλογίζει ο ΣΥΝ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο σχετικά με τις σημερινές κατηγορίες του κατά του κόμματος.

«Το ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πάγκαλου στη ΝΕΤ, δικαιολογεί και την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση. Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής», δήλωσε ο Δ. Βίτσας, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, καταλήγοντας:
«Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας.»

ΠΗΓΗ: tvxs.gr