20 Μαΐ 2011

ΝΔ: Εφεδρεία αντί για απόλυση


«Οχι» στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λέει η ΝΔ και αντιπροτείνει τη «μισθωτή εφεδρεία». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιχείρησε να εφαρμόσει -αλλά δεν πρόλαβε λόγω των πρόωρων εκλογών του Οκτώβρη του '09- ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης στον ΟΣΕ και αυτό προβλέπει την απομάκρυνση..

από το Δημόσιο υπαλλήλων που θα αμείβονται χωρίς να λαμβάνουν τα επιδόματά τους.

ΝΔ: Εφεδρεία αντί για απόλυση

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα που έχει ανακύψει τα τελευταία 24ωρα, παρέπεμψε στο επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, που αναφέρει μόνον «πάγωμα» των προσλήψεων και όχι απολύσεις.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι ο δημόσιος τομέας μπορεί να γίνει πιο λειτουργικός, χωρίς να υπάρξει απόφαση απολύσεων, καθώς θεωρούν ότι θα αποδώσει ένα σοβαρό πρόγραμμα μετατάξεων, αλλά και η αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις που θα εφαρμοστεί -όπως σημειώνουν- μετά το τριετές «πάγωμα». Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πάντως, υπάρχουν και βουλευτές που δείχνουν (χωρίς να το παραδέχονται δημόσια) να συμφωνούν με παλαιότερη δήλωση του κ. Θ. Πάγκαλου ότι μπορούν να υπάρξουν απολύσεις υπάλληλων σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν.

Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, πάντως, εξελίσσεται σε ακόμη ένα εμπόδιο στην πορεία προς την πολυσυζητημένη συναίνεση.

Σαφής απάντηση
Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί, πάντως, ότι απάντησε με σαφήνεια στους εκπροσώπους της τρόικας, που ζήτησε να υπάρξει εθνική συνεννόηση εν όψει του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, όταν είπε ότι «στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση και αξιοπρέπεια».

Τις ενστάσεις του για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική αναμένεται να τις εκφράσει και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, θα καταθέσει στον κ. Παπανδρέου τις προτάσεις που παρουσίασε στο πλαίσιο του «Ζαππείου 2» και θα επισημάνει ότι ίδιος δεν ακολουθεί στείρα αντιπολίτευση, ούτε διαφωνεί με τους στόχους που έχουν τεθεί. Θεωρεί ότι η πολιτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο.

«Κύκλος» επαφών στην Ευρώπη
Συναντήσεις με Γιούνκερ και Ρεν


«Κύκλο» επαφών με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους προετοιμάζει αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς. Στόχος του είναι να παρουσιάσει ο ίδιος σε ηγέτες των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης αλλά και σε παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζονται συναντήσεις με τον κ. Ο. Ρεν, αλλά και τον πρόεδρο του eurogroup κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ, ενώ δεν αποκλείεται να «κλειστεί» και ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ζ. Κ. Τρισέ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει να δει τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Ε. Κένι και τον ομόλογό του, της Ισπανίας κ. Μ. Ραχόι. Κατά τη διάρκεια των επαφών του, θα επιχειρήσει να δώσει την εικόνα της δημιουργίας ενός ενιαίου «μετώπου» των χωρών που αντιμετωπίζουν μεγάλη δημοσιονομική κρίση.

το έθνoς