31 Μαρ 2011

Απορρίμματα :Πιο ήπιος αλλά με υπαινιγμούς προς την Περιφέρεια ο Πνευματικός στο ΔΣ


Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τέθηκε επίσης στα προ ημερησίας διάταξης θέματα στο ΔΣ Κορινθίων απο τους συμβούλους της μειοψηφίας.
Παρότι στην τηλεοπτική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο δήμαρχος την Δευτέρα το βράδυ στο DRTV εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του...
για τις κινησεις που έχει κάνει η Πολιτεία στο θέμα αυτό, δίδοντας κυρίως την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,καθώς επίσης και για την μην ενεργοποίηση του ΦΟΣΔΑ απο πλευράς Περιφέρειας,ο δήμαρχος χθες υπήρξε πιο ήπιος.
Τόνισε πως είναι σωστή η πολιτική του ΥΠΕΚΑ για το θέμα της διαχείρισης και πως θα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια της ανακύκλωσης σε όλους τους τομείς.
Ξεκαθάρισε πως οι πολιτικές που θέλουν την μέθοδο της καύσης οδηγούν σε μεγάλες εγκαταστάσεις κι ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα βρει αντίθετο τον δήμο Κορινθίων.Αντίθετος θα είναι ο δήμος και σε όποια λύση υψηλού κόστους για τους δημότες.
"Θα στηρίξουμε πολιτικές που ορίζει ο νόμος και πιστεύω πως το ίδιο θα κάνει και η Περιφερεια"
Ο δήμαρχος εξέφρασε τις ενστάσεις του για την μη ενεργοποίηση του ΦΟΣΔΑ ..

Υ.Γ. Εύλογο υπήρξε το ερώτημα του Αλέκου Πνευματικού γιατί ενώ τα σκουπίδια σύμφωνα με το νόμο είναι ευθύνη της Αυτοδιοίκησης ,δίδονται στην Περιφέρεια ..και οι δήμοι τρώνε τα πρόστιμα....!!!