22 Μαρ 2011

"Κεραυνοί" στο δημαρχείο από την δευτερολογία Δέδε για το λιμάνι..


Το ρήγμα στις σχέσεις του δημάρχου Κορινθίων και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας βαθαίνει μετά το χθεσινοβραδινό επεισόδειο στην ημερίδα του Εμπορικού συλλόγου για το λιμάνι. 
Στο δημαρχείο σήμερα το πρωί όλοι σχολίαζαν και προσπαθούσαν να αναλύσουν την δευτερολογία του Γιώργου Δέδε ,την κρίσιμη ώρα του ψηφίσματος..
Η δημοτική αρχή θεωρεί πως τορπιλίστηκε εντέχνως η ημερίδα και τα αποτελέσματα της,καθώς και οι δεσμεύσεις του υπουργού απο συγκεκριμένη ομάδα που στο τέλος αμφισβητούσε την νομιμότητα ύπαρξης ψηφίσματος που θα προερχόταν απο μια ημερίδα..Στο "κρίσιμο" αυτό σημείο κατηγορείται  ο αντιπεριφερειάρχης πως υποστήριξε την άποψη αυτή ,λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μια επιτροπή η οποία θα πρέπει να χειριστεί το θέμα..Η στάση αυτή συνδυαζόμενη με την αρχική θέση η οποία ασφαλώς  στρογγύλευε τα πράγματα,σχετικά με την τουριστική ή εμπορική φυσιογνωμία του λιμανιού,έκανε το ποτηρι να ξεχειλίσει..
Η αλήθεια είναι πως η πρόταση που εξέφρασε ο Γιώργος Δέδες είναι η επίσημη γραμμή του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη κι ως τέτοια θα πρέπει να αξιολογηθεί.Εξάλλου στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου. Πράγμα που σημαίνει πως η Περιφέρεια  ναι μεν ενδιαφέρεται για τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού ,αλλά δεν απορρίπτει και την εμπορευματική προοπτική του. Γι αυτό στην τοποθέτηση Δέδε βρέθηκαν αιφνιδίως υποστηρικτές ,όπως ο νυν πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κύριος Δήμου.
Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει εκτάκτως στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου  .