22 Μαρ 2011

Επικαιροποιήθηκαν οι δεσμεύσεις για τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού

Η χθεσινή ημερίδα που πραγματοποιησε ο εμπορικός σύλλογος Κορίνθου για το λιμάνι γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας,γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των Κορινθίων για το θέμα αυτό.
Ο στόχος της ημερίδας ήταν σαφώς  η επικαιροποίηση του θέματος.. που αποτελεί...
αγκάθι για την πρωτεύουσα .Η επικαιροποίηση των δεσμεύσεων και ο καλύτερος συντονισμός των κινήσεων που θα φέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Στόχος δεύτερος η σύνταξη ενός ψηφίσματος το οποίο θα επισημοποιούσε αυτή την δέσμευση και την υποχρέωση όλων να συνταχθούν προς την κατεύθυνση που αναζητά η πόλη και οι κάτοικοι της..Η αλλαγή του χαρακτήρα του λιμανιού..
Υπό αυτές τις προυποθέσεις ο πρώτος στόχος επετεύχθη!
Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων σύμφωνησε στις γενικές γραμμές και στην βασική φιλοσοφία πως θα πρεπει το λιμάνι της Κορίνθου να είναι ένα τουριστικό,επιβατηγό  λιμάνι,που θα μπορούσε να εξυπηρετεί συνάμα τις εμπορικές ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων και μόνον!
Η ημερίδα διήρκησε αρκετές ώρες και εκτός των άλλων δεν απεφευχθησαν οι τακτικές ,οι ελιγμοί ,η επιφανειακές προσεγγίσεις του θέματος,οι ανούσιοι εντυπωσιασμοί  και η επιτηδευμένες τοποθετήσεις .
Παρά ταύτα καρατάμε τις δεσμεύσεις του υπουργού κυρίως ο οποίος υπήρξε συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ξεκάθαρος στις θέσεις του για την αλλαγή του χαρακτήρα του λιμανιού ..