11 Μαρ 2011

Μπεγλίτης: Αύξησεις στους μισθούς των υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας


Κατασκευάζονται κατασκηνώσεις στις Κεχριές της Κορινθίας για το πολιτικό προσωπικό που καλύπτουν τη γεωγραφική περιοχή της Νότιας Ελλάδας.

O αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, αναφέρθηκε στις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη.. βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, κατά το 10ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων «δεν θα δεχθούμε και δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε ρύθμιση που θα πηγαίνει στην κατεύθυνση της μείωσης και όχι της αύξησης των μισθών των υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι :

Εντός της προσεχούς εβδομάδας θα κατατεθεί νομοσχέδιο-τροπολογία στη Βουλή για την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης για το πολιτικό προσωπικό και τον καθορισμό ενιαίου καθεστώτος με το στρατιωτικό προσωπικό - συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων -. Στην εξωνοσοκομειακή και νοσοκομειακή περίθαλψη, περιλαμβάνεται και η οδοντιατρική περίθαλψη, διευκρίνισε,

Πολύ σύντομα θα υπογραφεί απόφαση για την άμεση ρύθμιση της περίθαλψης των ανασφάλιστων τέκνων του πολιτικού προσωπικού, με μέριμνα της διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

Προωθείται διυπουργική απόφαση με την οποία τα οδοιπορικά των 60 ημερών σε ετήσια βάση για το σύνολο του προσωπικού των υπαλλήλων και των εργαζομένων του υπουργείου να αυξηθούν κατά 20 ημέρες «για εκείνους που πραγματικά εργάζονται», όπως είπε,

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας επιλύθηκε το θέμα της ισότιμης πρόσβασης του πολιτικού προσωπικού στα θέρετρα, στις λέσχες αξιωματικών και στις κατασκηνώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Δήλωσε δε ότι κατασκευάζονται κατασκηνώσεις στις Κεχριές της Κορινθίας για το πολιτικό προσωπικό, που καλύπτουν τη γεωγραφική περιοχή της Νότιας Ελλάδας.

Τέλος όσον αφορά στις προσλήψεις προσωπικού, ο κ. Μπεγλίτης επανέλαβε ότι πάγια εντολή για όλα τα υπουργεία είναι η σχέση 5 αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις για 1 πρόσληψη. Για τις μετατάξεις ανέφερε ότι 700 εργαζόμενοι του ΟΣΕ θα καλύψουν ανάγκες του υπουργείου σε όλη την Ελλάδα.

newpost