11 Μαρ 2011

Συνάντηση Δέδε με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ-Σύσκεψη στον "ΔΙΟΛΚΟ"


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ.Γεώργιος Δέδες συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  11 Μαρτίου στο Κέντρο Πρόληψης «Δίολκος» με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ.Μένης Μαλλιώρη  και του Γενικού Διευθυντή κ. Δημητρίου Πλατανιά. Στη σύσκεψη  προήδρευσε.. ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου κ.Κων/νος Κανέλλος παρουσία του Αντιπροέδρου κ.Νικολάου Δενδρινού και του ταμία π.Νικολάου Βασιλόπουλου και της Επιστημονικής Ομάδας, ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση, καλοσωρίζοντας το Προεδρείο του ΟΚΑΝΑ και τον Αντιπεριφερειάρχη.
Επεσήμανε το γεγονός ότι για πρώτη φορά Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ επισκέπτεται το Κέντρο Πρόληψης και τόνισε ότι αυτό είναι χαρά και τιμή για το Δίολκο.Επίσης ο κ.Κανέλλος αναφέρθηκε και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο κΔέδες, τόσο για το Κέντρο Πρόληψης «Δίολκος» όσο και για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού στο Νομό Κορινθίας.
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ.Δέδες , αφού καλωσόρισε την Ηγεσία  του ΟΚΑΝΑ, επεσήμανε  την αναγκαιότητα της συνέχειας και της κατοχύρωσης του εν λόγω φορέα, ο οποίος αποδίδει πολύ σημαντικό έργο στην Κορινθία, αλλά και την αναγκαιότητα της ενίσχυσής του, της διεύρυνσής του και της δικτύωσής του με παρεμφερείς δομές στο Νομό όπως η Διεύθυνση Πρόνοιας, το Κέντρο Νέων και το Πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας της Κορινθίας κι ευρύτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ.Δέδες αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία να συμπίπτει η θητεία του ως Αντιπερειφερειάρχη Κορινθίας με τη θητεία της κ.Μαλλιώρη στην προεδρία του ΟΚΑΝΑ, η οποία είναι ένα πρόσωπο μεγάλου επιστημονικού και πολιτικού βεληνεκούς και η οποία μπορεί να αντιληφθεί τις δραστηριότητες της πρόληψης στη νέα τους βάση όπως προκύπτει από τον Καλλικράτη και της Περιφέρειας μέσα σε αυτόν. Ο κ.Δέδες κλείνοντας την παρέμβασή του, δεν παρέλειψε να αναφέρει το ουσιαστικό έργο του Κέντρου πρόληψης που έχει αναβαθμίσει τις υπηρεσίες Πρόληψης και ψυχικής υγείας στο Νομό και να συγχαρεί το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιστημονική ομάδα γι’ αυτό.
Στην παρέμβασή της η  κ.Μαλλιώρη ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες, τόνισε το πολύ σημαντικό έργο των εργαζομένων στα  11 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου της Κορινθίας ,αλλά και την έλλειψη οικονομικών προβλημάτων κι εκκρεμοτήτων.
Οι  άξονες στους οποίους αναφέρθηκε η κ.Μαλλιώρη  και οι οποίοι αποτελούν κι αιτήματα των Κέντρων Πρόληψης, είναι η θεσμική κατοχύρωση του προσωπικού , η οποία θα υλοποιηθεί με σχετικό νομοσχέδιο και η εκπαίδευση της Επιστημονικής ομάδας η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται με την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ. Τελειώνοντας η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ επεσήμανε τις υπάρχουσες δυνατότητες για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού στην Κορινθία και την εξέλιξη σε κέντρο ψυχικής υγείας και καταπολέμησης των εξαρτήσεων. Τέλος, τόνισε την ανάγκη επικοινωνίας των Κέντρων Πρόληψης της Πελοποννήσου σε επίπεδο Περιφέρειας.