5 Ιαν 2011

Δειγµατοληπτικοί έλεγχοι σε όσους δεν µπήκαν στην περαίωση


Δειγματοληπτικούς ελέγχους για όσους δεν εντάχθηκαν στην περαίωση, µε βάση συγκεκριµένα κριτήρια κινδύνου,θα κάνει φέτος το υπουργείο Οικονοµικών, ξεκινώντας από εκείνους που τα εισοδήµατά τους παρουσιάζουν µεγάλες αποκλίσεις µε την ακίνητη περιουσία που έχουν δηλώσει.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν όσοι...
 
παρουσιάζουν «δυσαρµονία», µεταξύ της δήλωσης εισοδήµατος που έκαναν και της ακίνητης περιουσίας που εµφανίζουν ή της δήλωσης εισοδήµατος και του ΦΠΑ που έχουν αποδώσει, αν πρόκειται για επιχειρηµατίες, όπως ανέφερε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο υφυπουργός Οικονοµικών ∆ηµήτρης Κουσελάς.

Από εκεί και πέρα το βάρος των φετινών τακτικών ελέγχων θα πέσει µεταξύ άλλων, σε όσους φορολογούµενους έχουν εντοπιστεί να διαθέτουν µεγάλης αξίας ακίνητα, αλλά, ενώ πλήρωσαν το ΕΤΑΚ του 2008, δεν είχαν υποβάλει το 2007 και τα προηγούµενα χρόνια δήλωση φόρου µεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Επίσης, θα ελεγχθούν όσοι δεν έσπευσαν να µεταβιβάσουν τα ακίνητα από offshore σε φυσικά πρόσωπα µέχρι τις 31 ∆εκεµβρίου, οπότε και έληξε η προθεσµία.