7 Ιαν 2011

Αυτοψία Τατούλη στα προβληματικά έργα της Σπάρτης

Σημαντική αποδείχθηκε η αυτοψία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στα προβληματικά έργα της Σπάρτης. 
Συγκεκριμένα την Τετάρτη ο κ Τατούλης επικεφαλής κλιμακίου επιθεώρησε τα οδικά έργα της παράκαμψης Βουτιάνων και της παράκαμψης της Σκούρας.

Σε ότι αφορά τις κατολισθήσεις στην παράκαμψη της Σελλασίας ενημερώθηκε για τις κακοτεχνίες και αστοχίες το έργου και ζήτησε λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων. Σχετικά με το έργο της παράκαμψης της Σκούρας (Σπάρτη – Πυρί) όπου είναι  έκπτωτος ο εργολάβος ζήτησε άμεσα καταγραφή και αποτύπωση του μέχρι τώρα έργου και  υπογράμμισε ότι για την περιφέρεια είναι πρώτη προτεραιότητα  ένα έργο που θα διευκολύνει τη ν σύνδεση της Νότιας Λακωνίας με το Κέντρο.
Επεσήμανε στους μελετητές ότι προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί θα πρέπει να υπάρχουν σαφή και ακριβή στοιχεία της παρούσας κατάστασης και επέμεινε για την  μελέτη που θα προβλέπει τη σύνδεση του συγκεκριμένου τμήματος στις απολήξεις του ( Σπάρτη και Πυρί). Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη έργου για τις εισόδους της Σπάρτης και την ανάδειξη  της παλαιάς γέφυρας. « Ο Ευρώτας, τόνισε, είναι ιστορικής και περιβαλλοντικής σημασίας (natura)  και πρέπει να αποδώσουμε στην πόλη έργα που της αξίζουν ανάλογα με το πολιτισμικό και ιστορικό υπόβαθρό της.».
Τον κ Τατούλη  συνόδευαν κατα την αυτοψία ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος και η Αντιπερειφερειάρχης  Λακωνίας κ Ντία Τζανετέα. Σε  ότι αφορά τεχνικά ζητήματα ο Γ.  Πουλοκέφαλος ζήτησε  απο υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και μελετητές να είναι προσεκτικοί στην προσέγγιση των θεμάτων ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
Η κ Τζανετέα ζήτησε να ενημερωθεί για  τα τεχνικά   έργα που έχουν ήδη κατασκευασθεί στο νέο  δίκτυο Σπάρτη – Πυρί και ειδικά τις συνδέσεις με οικισμούς και χωριά. Απο το ρεπορτάζ προκύπτει ότι  η Περιφέρεια έχει προτάξει στο σχεδιασμό της συγκεκριμένα οδικά έργα στη Λακωνία ΄πως και το Γύθειο – Αρεόπολη με σκοπό τη δημιουργία για πρώτη φορά ενός συνδεδεμένου δικτύου που θα άρει την πολύχρονη και πανθομολογούμενη απομόνωση της Νότιας Λακωνίας.
Στόχος των έργων δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης είναι «η  ισχυροποίηση της εικόνας της  Σπάρτης». Αυτός είναι και  λόγος που ο περιφερειάρχης απαίτησε νέα μελέτη για την είσοδο της Σπάρτης ( Οδός Λυκούργου)  και οριστική επίλυσης  των προβλημάτων στην υπάρχουσα γέφυρα – είσοδο (ΧΥΜΟΦΙΞ). Απο την αυτοψία προέκυψε ότι ο Πέτρος Τατούλης εξέρχεται του γραφείου του έχοντας πλήρη γνώση των θεμάτων και έχοντας θέσει νέους κανόνες στο «παιχνίδι» της  συνεργασίας και της εποπτείας εργολάβων και μελετητών. Η ειδήσεις αυτές δημιουργούν αισιοδοξία σε συνδυασμό με την συνύπαρξη σε κρίσιμες θέσεις τόσο της Ντίας Τζανετέα όσο και του Γιώργου Πουλοκέφαλου. 

notospress