8 Οκτ 2010

ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ



Τον τρόπο σκέψης ενός ανθρώπου που έρχεται αποφασισµένος να αναµορφώσει την ΑΕΚ έδειξε ο Μανόλο Χιµένεθ µε τις πρώτες κουβέντες µετά τη συµφωνία µε την Ενωση! Ανθρωπος που κάνει σαφές µε τις πράξεις του ότι δεν τον ενδιαφέρει το λαϊφστάιλ αλλά η σκληρή δουλειά. Στο ραντεβού του στο Λονδίνο µε τον Αδαµίδη ο ισπανός τεχνικός παρουσιάστηκε ενήµερος, έτοιµος και αυτό εντυπωσίασε τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
Θέλησε να έρθει για µόνιµη εγκατάσταση παρά το γεγονός ότι θα προτιµούσε να γυρίσει πίσω να δει και πάλι το µωρό ενός έτους που αφήνει στην Ισπανία. Στη φάση αυτή θα έρθει µόνος του στην Αθήνα και αργότερα θα µετακοµίσουν οι δικοί του. Ο ισπανός τεχνικός έχει δύο παιδιά από τον πρώτο γάµο του και ένα µε τη νέα σύντροφό του.

Ο Μιγκέλ Μορίγιο είναι ο έµπιστός του. Ο αναλυτής στατιστικολόγος µε δίπλωµα ψυχολογίας. Ο άνθρωπος που αναλαµβάνει τα πάντα που έχουν να κάνουν µε την ψυχολογία, την προσωπικότητα και την ηθική στήριξη των ποδοσφαιριστών. Ο δεύτερος τη τάξει άνθρωπός του είναι ο βοηθός του Χέσους Καλντερόν και ο τρίτος ο γυµναστής Χουάν Λοθάνο. Ο Χιµένεθ στηρίζει το παιχνίδι της οµάδας στην επιθετική άµυνα και πρεσάρει ψηλά.

Δεν δίνει σηµασία στην ηλικία. Αν δηλαδή ο παίκτης είναι 17 ή 35 ετών. Οποιος αξίζει και το δείχνει στις προπονήσεις αυτός θα παίζει. Δεν τον ενδιαφέρει το όνοµα του ποδοσφαιριστή, δεν κάνει διαχωρισµούς. Ούτε φυσικά αν κάποιος έχει µεγάλο συµβόλαιο και ένας άλλος πιο µικρό. Θέλει να γίνεται σωστή προπόνηση, δουλεύει πολύ στην τακτική και προσπαθεί να πάρει από τον κάθε ποδοσφαιριστή το 100%. Στην προπόνηση ο κάθε βοηθός του αναλαµβάνει ένα τµήµα της και αυτός επιβλέπει, δίνοντας κατευθύνσεις και συµβουλές. Μπορεί να µην έχει µεγάλη προπονητική πείρα αλλά έχει διαχειριστεί µεγάλα ονόµατα στη Σεβίλλη. Το µεγάλο ατού του είναι ότι δουλεύει πολύ µε τους µικρούς και έχει βγάλει ονόµατα όπως ο Χεσούς Νάβας και ο Ντιέγκο Κάπελ. Δεν είναι τυχαίο δε ότι µέχρι και ο µυστήριος Μουρίνιο πρόσφατα είπε: «Είναι δυνατόν να αµφισβητείται ο Χιµένεθ; Εχουν δει την πορεία του στο ποδόσφαιρο και όσα έχει καταφέρει;».

Ο Χιµένεθ µπαίνει στα βαθιά αµέσως αφού η ΑΕΚ έχει δύσκολο πρόγραµµα. Χρειάζεται πίστωση χρόνου και όχι αµφισβήτηση από το πρώτο άσχηµο αποτέλεσµα

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on-line