8 Οκτ 2010

ΡΟΜΑΝΟ ΠΡΟΝΤΙ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση αναφέρθηκε πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, μιλώντας σε εκδήλωση του Megaron Plus. Απαντώντας στο ερώτημα αν θα τα καταφέρει τελικά η Ελλάδα, ο κ. Πρόντι απάντησε: «Αν εφαρμόσετε όσα αποφασίσθηκαν, ναι. Δεν χρειάζεται άλλος μηχανισμός, αυτά που προκρίθηκαν είναι αρκετά. Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει ο κοινωνικός ιστός την εφαρμογή των μέτρων. Αν τα αντέξετε, θα γίνετε πρότυπο».


«Κι επειδή είμαι Ιταλός». πρόσθεσε, «θα πρέπει να πω ότι ανάλογα μεταρρυθμιστικά μέτρα απαιτούνται και στη χώρα μου».

Ο Ιταλός πολιτικός σημείωσε επίσης, πως «τον τελευταίο ενάμιση μήνα εμφανίσθηκαν δύσκολες καταστάσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εκδηλώθηκαν εντάσεις στη Γαλλία και την Ισπανία, με άλλα λόγια οι δυσκολίες εξαπλώθηκαν», όμως -επανέλαβε- «δεν χρειάζονται νέες μεθοδεύσεις, πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που αποφασίστηκαν».

Ο κ. Πρόντι απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθετε ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Ζ.Μ.Κολομπανί υπογράμμισε τη «θετική έκπληξη που δημιούργησε η Κινεζική στήριξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων».

ΠΗΓΗ:ΔΟΛ