8 Οκτ 2010

ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΗΒΑΙΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Από 8 Οκτωβρίου & κάθε Παρασκευή και Σάββατο , 22:00

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι ανοίγουν τη φετινή σεζόν στο Σταυρό του Νότου. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος δυο μουσικοί διαφορετικών γενιών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002.


Στην παράστασή τους σημαντικό ρόλο παίζουν οι μουσικοί, σολίστ ο καθένας στο είδος του. Ο Δημήτρης Σινογιάννης, στις κιθάρες, ο Άκης Γαβαλάς στα ντραμς, ο Χρήστος Βογιατζής με το μπάσο του και τη φωνή του και στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος.

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στο Νίκο Καββαδία, όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.