1 Δεκ 2010

Π.Μπεγλίτης :"Τα δημοσιεύματα για το νοσοκομείο Κορίνθου δεν ανταποκρίνονται σε καμία μελέτη που να προέρχεται απο το υπ. Υγείας"

Απαντήσεις έδωσε ο Πάνος Μπεγλίτης για το Νοσοκομείο Κορίνθου, με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που το είχαν εντάξει στην λίστα των νοσοκομείων που αντιμετωπίζει  τεράστια προβλήματα ..Ο υπουργός τόνισε πως ο κ. Λοβέρδος επίσημα έχει ανακοινώσει ότι έχει αναθέσει σε επιτροπή  αρμοδίων να μελετήσουν όλο το νοσοκομειακό χάρτη του ΕΣΥ στην Ελλάδα. Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται μέχρι σήμερα ...σε καμία μελέτη ή έκθεση που να προέρχεται από το Υπουργείο Υγείας. Η έκθεση και η μελέτη του Υπουργείου Υγείας και η έρευνα, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, θα είναι έτοιμη μετά την άνοιξη έτσι ώστε να ανοίξει ένας συντεταγμένος πολιτικός διάλογος ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις με τη συνεργασία των περιφερειαρχών, των νέων αυτοδιοικητικών αρχών έτσι ώστε να δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στο νοσοκομειακό χάρτη της χώρας μας, πως να καταθέσουμε πολύ πιο ισχυρό, πολύ πιο αποτελεσματικό, πολύ πιο αξιόπιστο το ΕΣΥ. 


Για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου ο κύριος Μπεγλίτης απάντησε :  Γνωρίζω τα προβλήματα του νοσοκομείου Κορίνθου. Προβλήματα που σωρεύονται πολλά χρόνια τώρα λόγω λανθασμένων χειρισμών, λόγω πράξεων ή παραλείψεων του πρόσφατου παρελθόντος. 
•    Λύνονται αυτά τα προβλήματα, πολλές φορές με δυσκολία.  Σας υπενθυμίζω ότι είμαστε σε μια κοινωνική και οικονομική συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη. Μπορώ να σας πω ότι με μεγάλη προσπάθεια και με τη δική μου παρέμβαση πέρασε και ορίστηκε από το ΦΕΚ, ο νέος Διευθυντής Παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο της Κορίνθου και προσπαθούμε μέσα στο γενικότερο κυβερνητικό πλαίσιο να ξεμπλοκαριστούν  κάποιες θέσεις, να προσληφθεί  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
•    Είναι δύσκολες οι συνθήκες που περνάμε, δεν γίνονται πολλές προσλήψεις.  Αντιλαμβάνεστε ότι προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα. Και η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματικά καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Προσωπικά αναγνωρίζω σε όλους τους συντελεστές της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κορίνθου προσπάθειες και καλή θέληση για να λύνονται τα προβλήματα."