1 Δεκ 2010

Η φαρσοκωμωδία της Επιδαύρου:Εκλογές για ανάδειξη δημάρχου με θητεία 25 ημερών!

Αυτό δεν είναι κράτος κύριοι !Μια παρωδία είμαστε κι ας το πάρουμε απόφαση! Τι άλλο μπορεί να σκεφθεί κανείς ,όταν διαβάσει την είδηση, πως στις 5 Δεκεμβρίου θα κληθούν οι κάτοικοι του δήμου Επιδαύρου να εκλέξουν δήμαρχο για την τετραετία 2006-2010!
Δεν φταίμε βεβαίως μόνο εμείς! Φταίει και το ελληνικό παράλογο που σκάρωσε όλη ετούτη την φαρσοκωμωδία!

Ας τα πάρουμε ,όμως ,τα πράγματα απο την αρχή!Ο βασικός αντίπαλος του σημερινού δημάρχου Νίκου Γεώργα ,Αλέξανδρος Λιμνιάτης είχε καταθέσει ένσταση για ακύρωση των εκλογών του 2006καθώς το ψηφοδέλτιο του πρώτου λόγω παραίτησης υποψήφιας δημοτικής συμβούλου δεν τηρούσε την ποσόστωση των γυναικών. Τίοτε το πρωτοδικείο Ναυπλίου όρισε επαναληπτικές εκλογές στις 12-7-2007.
Ωστόσο ο αντίπαλός του επέμεινε και προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη. Αποτέλεσμα, με απόφασή του το ΣτΕ να ακυρώσει εκ νέου την εκλογική διαδικασία και ως τούτου το Διοικητικό Πρωτοδικείο να παραπέμψει και πάλι σε εκλογές , χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή του συνδυασμού του νυν δημάρχου..
Έτσι οι Επιδαύριοι ,που έχουν συνενωθεί πλέον κι έχουν εκλέξει και δήμαρχο τον κύριο Γκάτσιο ,καλούνται να εκλέξουν δήμαρχο για 25 ημέρες ! Ποιος θα προσέλθει στις κάλπες ; Κόντός ψαλμός!