20 Νοε 2010

Eπίθεση κροκόδειλου σε ελέφαντα


Από τα σαγόνια του κροκόδειλου γλίτωσε µία ελεφαντίνα χάρη στη βοήθεια του µικρού της. Την επίθεση του κροκόδειλου στον πολύ µεγαλύτερό του ελέφαντα κατέγραψαν ελβετοί τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στο....

Εθνικό Πάρκο της Ζάµπιας τον Σεπτέµβριο. Οι φύλακες του πάρκου έµειναν έκπληκτοι από το περιστατικό, καθώς δεν είχαν δει ποτέ κάτι ανάλογο.

Οι δύο ελέφαντες έφτασαν στην όχθη του ποταµού για να πιουν νερό, όταν ο κροκόδειλος πήδηξε µέσα από το νερό και γράπωσε την προβοσκίδα του µεγάλου παχύδερµου.Παλεύοντας να απαλλαγεί από το ερπετό, ο ελέφαντας κατάφερε να το τραβήξει στη στεριά, όπου το ελεφαντάκι ανέλαβε δράση πατώντας τον κροκόδειλο ώσπου τον ανάγκασε να αφήσει την προβοσκίδα. Στη συνέχεια, οι δύο ελέφαντες αποµακρύνθηκαν,ενώ δεν έγινε γνωστό τι απέγινε ο κροκόδειλος.

Η επίθεση κράτησε περίπου 15 δευτερόλεπτα. Οι κροκόδειλοι, που φτάνουν σε µήκος τα έξι µέτρα, επιτίθενται σπάνια σε ελέφαντες, αλλά συχνότερα σε µεγάλα ζώα, όπως οι νεαροί ιπποπόταµοι, και φυσικά σε ανθρώπους. «Αυτό δεν σηµαίνει όµως ότι δεν κάνουν λάθοςυπολογισµό. Φαίνεται πως το συγκεκριµένο ερπετό πεινούσε πολύ και έπραξε έτσι µέσα στην απελπισία του», λέει ο Τζέισον Μπελ, υπεύθυνος για τα ερπετά και τα αµφίβια στον Ζωολογικό Κήπο της Φιλαδέλφειας. Το περιστατικό, µαζί µε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, δηµοσιεύεται στην ιστοσελίδα του National Geographic.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on-line