5 Νοε 2010

Φοβούνται το «θυμό» από την περαίωση



Στα χέρια των πολιτών, έριξε το μπαλάκι της αποφυγής πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός ,χθες από την Πάτρα. Επέρριψε όμως την ευθύνη στην αντιπολίτευση ,καταλογίζοντάς της «αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης των προσπαθειών του λαού για την έξοδο από την κρίση».Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει...

πρόθεση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δεν κινείται βάσει προειλημμένων αποφάσεων και δεν μπλοφάρει. Εδειξε όμως ότι είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την απειλή του αν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δικαιώσει την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ οδηγηθεί σε ήττα και η κυβέρνησή του σε αδιέξοδο, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης της χώρας από την κρίση (Μνημόνιο).

«Δεν θα διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης της ενότητας και του αγώνα του ελληνικού λαού. Κριτής όλων μας ήταν και θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι πάντα που απαντά στα αδιέξοδα και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», υποστήριξε. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν την Κυριακή σε εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κρίση και να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των αλλαγών.

Εκ του ασφαλούς

Επιτέθηκε και στη Ν.Δ. και στην Αριστερά, επειδή -όπως είπε- «εκ των υστέρων, εκ του ασφαλούς και εκ του πονηρού φοβούνται και περιμένουν να ερμηνεύσουν την ψήφο του ελληνικού λαού στις 7 Νοεμβρίου ως καταδίκη της κυβέρνησης και ως απώλεια της νομιμοποίησής της να συνεχίσει την πορεία της». Απέρριψε τις αιτιάσεις των αντιπάλων του, ότι αυτός άνοιξε θέμα πρόωρων εκλογών και τους κατηγόρησε ότι επί της ουσίας, αυτοί άνοιξαν το θέμα, από τη στιγμή που αμφισβητούν την πορεία σωτηρίας της χώρας, χωρίς να προτείνουν καμία εναλλακτική λύση.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να πάω σε εκλογές, αλλά πρόθεσή μου είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Προϋπόθεση όμως για να πετύχει η προσπάθεια είναι η ενότητα, η αφοσίωση και να συνταχθούμε όλοι μαζί», είπε. Υπογράμμισε ότι την Κυριακή το δίλημμα είναι «αν η πατρίδα θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια αναμόρφωσής της ή αν θα μείνει στη μέση και θα γυρίσει στο παρελθόν».

Στο μεταξύ, σε χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εξετάστηκε η πορεία της προεκλογικής εκστρατείας και τα ευρήματα των τελευταίων μυστικών δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμήθηκε ότι το δίλημμα των εκλογών συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω αν από το αποτέλεσμα προκύψει καθαρή ήττα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως χθες ένα θέμα «γκρίνιας» που αναδείχτηκε ήταν η αποστολή των σημειωμάτων της εφορίας για την περαίωση. Κομματικά και κυβερνητικά στελέχη χαρακτήρισαν λάθος και αστοχία την αποστολή, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με τα οποία καλούνται φορολογούμενοι να πληρώσουν, πολλές φορές και άδικα, καθώς όπως είπαν προκαλεί θυμό στους ψηφοφόρους και αναζωπυρώνει αντανακλαστικά αντίδρασης κατά της κυβέρνησης. Αποδέκτης των διαμαρτυριών ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απέδωσε την αποστολή στην ανάγκη για είσπραξη εσόδων.

ΠΗΓΗ: enet.gr