27 Νοε 2010

Το γρύλλισμα του σκύλου ! Της Τζένης Σουκαρα



Οι μεν περικόπτουν ό,τι βρουν ..
 Μισθούς ,επιδόματα ,συντάξεις ..Περαιώνουν το σύμπαν ! Το εν ζωή αλλά και το εν τάφω!Ακόμα ο περιπτεράς μου προσπαθεί να κατάλάβει, πώς η περαίωση ,που τον επισκέφθηκε προσφάτως, του ζητησε 8.000 ευρώ! Να σου πω για την  καντίνα με τις λουκουμάδες ;  Η περαίωση της ζήτησε πονηρά 3.000 ευρώ ,αλλιώς απείλησε πως  θα γίνει της.... τηγανίτας !
Τα τεφτέρια έχουν πάρει φωτιά! Η πρακτική αριθμητική....


σε όλο της το μεγαλείο !Αχτένιστοι έβγαιναν οι υπουργοί απο τις συσκέψεις ! Και πώς αλλιώς  να βγούν και να πουν για τις επιχειρησιακές συμβάσεις ,αναγνώστη μου; Κάτι έπρεπε να κάνουν! Έβαλαν την Λούκα να γράψει άρθρο ,το οποίο, λέει ,ενόχλησε την τρόικα  ,την μάλωσε  ο πρωθυπουργός ,ήρθε face to face με τους διαπραγματευτές , δεν πήγε  κομμωτήριο και στο τέλος βγήκε  περιχαρής να δηλώσει  .."πως πετύχαμε έστω να διατηρήσουμε την τιμή μας" ...(γιατί την υποληψη μας την έχουμε χάσει προ πολλού) .Κατόπιν τούτου, βγήκε ο πρωθυπουργός μας και μας δήλωσε πως θα έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ολοι οι άνεργοι..Κι επειδή ο πρωθυπουργός μας ,θέλει αλλά δεν κρύβεται ,μας ανακοίνωσε ευθέως τα μελλούμενα !Λαος ανέργων ,αλλά με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!Άφραγκος μεν, αλλά αξιοπρεπής!
Στο τοπίο  της εργασιακής ζούγκλας που στήνεται ..οι κακοί εργοδότες ήδη προπονούνται!Είναι εκείνοι που πρώτοι -πρώτοι θα καρπωθούν την νέα πραγματικότητα  ..Και πιο εκει ,οι ισχνές διαβεβαιώσεις , πως απολύσεις δεν θα γίνουν στο δημόσιο ,μόνο αναγκαστικές μετατάξεις..Γιατί τελευταίως, έχω αποκτήσει το θανάσιμο ελάττωμα ,όταν με διαβεβαιώνουν , αναγνώστη μου, να συλλογίζομαι τα δεινά που θα με συναντήσουν λίαν συντόμως ; Ψυχοπάθεια ; Στα πρόθυρα του πανικού;
Πού βρίσκομαι επιτέλους ; Τι γλώσσα μιλώ και δεν αντιλαμβάνομαι τα νοήματα ορθά ,τα σήματα ευθέως ,αλλά ανάστροφα; 
"Οι δε" ..έχουν την λύση !Την δεκαοχτάμηνη ! Την βρήκαν ,λέει και τελείωσαν ! Κι αντι να πουν "Εύρηκα ! Εύρηκα! Θέλω να κυβερνήσω για να σώσω την χώρα!" ,σιωπούν την ώρα του ερωτήματος!Τις κρίσιμες τούτες ώρες ,που τα πάντα καταρρέουν ...τα όνειρα και το μέλλον μας υποθηκεύονται ,"οι δε" ,κυνηγούν το "κόμμα των συναινούντων" ,το "κόμμα της ελιάς" και τα αποκομματα γενικώς της κεντροδεξιάς παραταξης ..Μια παράταξη κλυδωνίζεται και κάνει γυμναστικές επιδείξεις, σε ώρα εθνικής κρίσης !
Ο λαός στα δεξιά του, τα έχει χάσει..Κι όσο για τα αριστερά ; Οι "αριστερο-μεν ", την χαίρονται τούτη την εθνική αναμπουμπούλα, μήπως και δούν την  ψήφο --γροθιά στην πλουτοκρατία  και οι "αριστερο-δε" ,έχουν γράψει ήδη "..κλειστόν λόγω πένθους "!Κωμικο και τραγικό ,στ αλήθεια, τέτοια ιστορική στιγμή για την αριστερά ,που δείχνει επίκαιρη κι αναγκαία όσο ποτέ  ,να μην αποκτά εννιαία φωνή!Αντιθέτως ,να διχάζει και να διχάζεται   και στο τέλος, να απαξιώνεται !
Ο λαός γρυλλίζει .. και κανείς δεν μπορεί να τον εξηγήσει   !Οι εργατοπατέρες, είναι οι μόνοι που  μεταφράζουν την γλώσσα τούτη ,ίσως απο διαίσθηση !Γι αυτό και πήραν μαζί τους σωματοφυλακες ,να πορεύονται στα λαικά μαζώματα και στις πορείες ! Παράκρουση; Όχι!Διαίσθηση κι ενοχή!
Ο περιοδεύων θίασος της πλατείας Συντάγματος ,ακόμα νιώθει  πως ελέγχει  την κατάσταση .. 
Δεν έχει  μάθει ,φαίνεται, να εξηγεί  το γρύλλισμα του σκύλου...