27 Νοε 2010

Τι να την κάνει την ισχύ όταν ο βασιλιάς είναι γυμνός; -Οι εντολές Παπανδρέου στα "λυκόπουλα" του Καλλικράτη !

Συναντήθηκαν οι νέοι δήμαρχοι και Περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό ,πριν απο λίγες ημέρες ,αλλά ομολογώ ,πως ενθουσιασμό δεν διέκρινα ,κατόπιν αυτής της ευρείας συνάντησης .
.Οι ημέρες βλέπετε ζυγώνουν για την ανάληψη των καθηκόντων κι αρχίσανε τα ζόρια ,τώρα που διαπιστώνουν οι νέοι  τι παραλαμβάνουν ..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέκος Πνευματικός!Ρωτήθηκε απο τον συνάδελφο Κώστα Αντωνίου ,ρεπόρτερ του SUPER, πώς πήγε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό;
Κι εκείνος με χαμόγελο που είχε ,για  πρώτη φορά, τάσεις καθοδικάς ,απάντησε πως ο Παπανδρέου τους διοχέτευσε την αισιοδοξία για να πετύχουν!Τώρα πώς ,αναγνώστη μου, ο Παπανδρέου σου διοχετεύει αισιοδοξία ,είναι ένα θέμα,σκέφτηκα!Και ευθύς αμέσως,  ο δήμαρχος ήρθε να με επιβεβαιώσει και ταυτοχρόνως να αναιρέσει τα προηγούμενα:"Μεγάλο ζητούμενο, όμως ,είναι η οικονομική στήριξη του νέου θεσμού ! Έχουμε λάβει μόνο υποσχέσεις,οι οποίες αν δεν υλοποιηθούν δεν μπορεί να γίνει τίποτα!"
Αυτό ακριβώς πρόδιδε το χαμόγελο με τις καθοδικές τάσεις του δημάρχου μας!Τι να πιστέψει ένας δήμαρχος που ξέρει πως , έχει γίνει πλέον παράδοση η αυτοδιοικηση να ζητά αυτά που της οφείλουν και να μην της τα δίνουν ποτέ;Τι να πιστέψει ένας δήμαρχος που ξέρει πως ,θα τον γεμίζουν αρμοδιότητες ,χωρίς πόρρους ; Τι  να την κάνει την υποτιθέμενη ισχύ ,όταν ο βασιλιάς είναι γυμνός;
Αισιοδοξος φαινόταν ο πρωθυπουργός ,γιατί απευθυνόταν σε ακροατήριο μεθυσμένων απο τη νίκη αυτοδιοικητικών ! Τους τόνωσε το ηθικό ,λίγο πριν την μάχη και  στέλνει στα χαρακώματα τους νεοσυλλέκτους  ...Οι παλιοί όμως καταλαβαίνουν τι τους περιμένει και σκέφτονται τα γυναικόπαιδα!
"Δουλέψτε για να στήσετε το Καλλικράτη "ήταν η πρωθυπουργική εντολή! Οι έμπειροι ,σύμφωνα με πληροφορίες ,ίσιωσαν την πλάτη με έπαρση ,λοξοκοιτώντας τα .".λυκόπουλα"! Αχ! Κανείς δεν τους είπε πως ο Καλλικράτης δεν ξεχωρίζει τον πρόσκοπο ,απο το λυκόπουλο! Ούτε καν τον ομαδάρχη!
Δύσκολες ημέρες μας έρχονται και διαισθάνομαι πως απίστευτες στιγμές θα εξελιχθούν τον πρώτο μήνα του νέου έτους!