27 Νοε 2010

Τέσσερα χρόνια ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου


Την συμπλήρωση τεσσάρων ετών ποιμαντορίας στην Μητρόπολη της Κορίνθου, συμπλήρωσε χθες ,ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Κι αν θέλουμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό για την παρουσία του στα πνευματικά πράγματα της περιοχής μας ,μπορούμε με βεβαιότητα καταρχην να δηλώσουμε, πως ο Διονύσιος ,έφερε και πάλι κοντά του το ποίμνιο  ..
Η χημεία μεταξύ Ποιμενάρχου και ποιμνίου, επετεύχθη σχεδόν απο την πρώη στιγμή.Ο Δεσπότης ήξερε πως είχε να κάνει με έναν λαό ,κουρασμένο ,υποψιασμένο ,ενδεχομένως κι οργισμένο .Ήταν όμως κι ένας λαός πιστός..Και το απέδειξε απο την πρώτη κιόλας στιγμή ,την ημέρα της ενθρόνισης του. Την ημέρα που ξεχύθηκε στους δρόμους να τον υποδεχθεί. Κι αν σε αυτή τη σχέση ,υπήρξε η θεία πρόνοια,οι προσπάθειες του Δεσπότη για την εξομάλυνση των διαταραγμένων σχέσεων μεταξύ των ιερέων του ,υπήρξαν καταλυτικές. Ένωσε τους ιερείς του ,δεν άφησε περιθώρια προστριβών και συνέχισε να πορεύεται με όλους μαζί. Ο Διονύσιος μέχρι σήμερα βρίσκεται  πολύ κοντά στους ιερείς ..Υπήρξε αυστηρος ιδιαίτερα μαζί τους ,αλλά και ιδιαίτερα αγαπητός και δίκαιος, όπου εκείνοι προσπάθησαν ..
Στα τέσσερα χρόνια ποιμαντορίας Διονυσίου ,το ταμείο της Μητροπόλεως αυξήθηκε κατά πολύ.Κι εδώ θα θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι συνθήκες που παρέλαβε την Μητρόπολη Κορίνθου υπήρξαν στον τομέα αυτό τραγικές.Πολλές φορές φώναξε ,άλλες φορές κατηγορήθηκε απο τους ίδιους τους ιερείς  ,όμως συγκέντρωσε πολύ σημαντικό προυπολογισμό..Κι έκανε έργο..Την Κροκίδειο Αίθουσα ,το Συνεδριακό Κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου .Με πρώτο και σημαντικότερο ,το φιλανθρωπικό έργο ..Την Θεοπροσφορά ,τα σισίτια προς τους απόρους,οικονομική υποστήριξη στις άπορρες κοπέλες ..Το έργο συνεχίζεται με στόχο πάντα την κοινωνία..Επόμενος σταθμός ,όπως γνωρίζουμε, η αναβάθμιση των γηροκομειων...
 Εμείς, σήμερα, να  ευχηθούμε στο Δεσπότη , υγεία και δύναμη .Ευχόμαστε να συνεχίσει την δημιουργική του πορεία και να αφήσει μεγάλο έργο στην Μητρόπολη του..Και το πιο επιτυχές θα ήταν να αγκαλιάσει σφιχτά τις ψυχές όλων των Κορινθίων..Και του ποιμνίου και των ιερεών του !Του ευχόμαστε να είναι ο στυλοβάτης των Κορινθίων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ! Του το ευχόμαστε εκ βάθους ψυχής!