26 Οκτ 2010

Απογοήτευση και οργή λίγες ημέρες πριν την κάλπη

 Σαν σε φωτογραφία βγαλμένη από φιλμ νουάρ ..Η χώρα καθισμένη επι δυο ώρες σχεδόν, παρακολουθούσε τον πρωθυπουργό της ,τον εκλεγμένο προ ενός έτους ,να της κλείνει το μάτι ,όχι μποέμικα αλλά εκβιαστικά ,σαν τον αείμνηστο Καλογήρου όταν έλεγε «κάτσε καλά!»
Ανατριχίλες την έπιασαν και ρίγη φόβου ..Να παρακούσει την απειλή του αφέντη και να πάει πού ;Να την κυνηγούν στο κατόπι της τα τσιράκια της τρόικας και πώς να γλυτώσει; Να ακολουθήσει τα πρέπει και τις προτροπές του αφέντη; Είναι σίγουρο πως μετά την 7η θα φάει πολλές «καμουτσιές» για να προχωρήσει.. Η αχάριστη και ανήθικη ,η διεφθαρμένη που θέλει να απαρνηθεί τους προστάτες της !
Σαν ταινία από εκείνα τα δράματα της δεκαετίας του πενήντα ήταν η χθεσινή βραδια..
Συνταξιούχοι ,μεροκαματιάρηδες ,άνεργοι ,η νέα τάξη φτωχών ,παρακολουθεί τον πρωθυπουργό στωικά ..Περιμένει να ακούσει εάν θα πάρει πίσω αυτά που της άρπαξαν .Περιμένει να ακούσει δέσμευση πρωθυπουργική για το πότε θα δοθούν πίσω τα χρήματα ,που σήμερα στηρίζουν την χώρα και την γλυτώνουν από την χρεοκοπία.. Μάταια όμως ,λαέ μου! Ο πρωθυπουργός μιμούμενος τη μανιάτισσα μοιρολογίστρα ,προέβη σε μοιρολόγι φάλτσο και διαρκείας ,που μέχρι να φτάσει στην κατάληξη του ,ανέστησε και τις κοιμώμενες συνειδήσεις!
Έξω βροχή κι αντάρα ,κεραυνοί κι αστραπόβροντα ..Και η νύχτα απεκάλυψε το ανατριχιαστικό παρόν μας !Έναν θίασο μαριονέτα που ομολογεί την κατοχή ,αλλά τάχα ορίζει τις κινήσεις. Μια αντιπολίτευση που δηλώνει σωτήρας με αλαλαγμούς παρανοικού που απέδρασε προσφάτως, κρατώντας τα σωτήρια λεξοτανίλ. Με τους μικρότερους να μαλώνουν για την δική τους κουρελού .Και ο  άλλος ,ο επιτηδευμένα αυθάδης , που αλλάζει «πολυκατοικίες» σαν τον απροσδόκητο επισκέπτη μέσα στη νύχτα  ,ευελπιστώντας στον ληθαργό μας ,στην εθνική μας βλακεία και στην αφηρημάδα μας,για να γίνει παράγοντας εξελίξεων.
Πού πάμε ; Πάντως όχι στην Ιθάκη με τέτοιους ταγούς !Πού πάμε ; Ενδεχομένως και πουθενά ,μέχρι να φύγουν τα αρπαχτικά από πάνω μας. Νομίζουν πως θα κατασπαράξουν το κουφάρι μας! Μπορούμε ,αναγνώστη μου, να τους ξεγελάσουμε! Μπορούμε να αντισταθούμε πριν την εθνική μας εξαθλίωση!