26 Οκτ 2010

Περιοδεία Ταγαρα σε Καστράκι Κούτσι Νεμέα -Απολογισμός έργων με αιχμή του δόρατος το Φράγμα


Ο Νίκος Ταγαράς ενημέρωσε τους κατοίκους για το έργο της οκτάχρονης θητείας του, αλλά και για τις προτάσεις και το όραμα του για τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση. Είναι στάση ζωής για τον Νίκο Ταγαρά η συνεργασία και η ενότητα προς κάθε κατεύθυνση. Όλα αυτά τα χρόνια, είχε άριστη σχέση και συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους φορείς της Κορινθίας, χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την επίλυση προβλημάτων και την υλοποίηση έργων. Το Φράγμα του Ασωπού, θα δώσει νέα πνοή στους αγρότες της Κορινθίας. Δεν είναι όμως το μοναδικό έργο προς την κατεύθυνση αυτή. Μια σειρά από εγγειοβελτιωτικά έργα υλοποιήθηκαν σε όλη την Κορινθία. 36 μικρά φράγματα ανάσχεσης και εμπλουτισμού παραδόθηκαν στους αγρότες της Κορινθίας, τρία από τα οποία έγιναν στο Δήμο της Νεμέας. Για την αξιοποίηση των επιφανειακών νερών στα Αηδόνια και το Καστράκι ,κατασκευάστηκαν δύο δεξαμενές συλλογής και δύο αρδευτικά δίκτυα για την εξυπηρέτηση αναγκών άρδευσης 4000 στρεμμάτων στα Αηδόνια και 4500 στρεμμάτων στο Καστράκι. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο 1.160.000 ευρώ. Στην περιοχή του Λεοντίου, για αξιοποίηση μιας γεώτρησης κατασκευάστηκε δεξαμενή και αρδευτικό δίκτυο και σήμερα αρδεύονται 700 στρέμματα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 700.000 ευρώ. Στη θέση Αλίκιζα στο Κούτσι, κατασκευάστηκε αρδευτικό δίκτυο με το οποίο αρδεύονται 700 στρέμματα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 370.000 ευρώ. Για τη στήριξη και ενημέρωση των αγροτών, σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς διοργανώθηκαν ημερίδες, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα όπως του Αγροτουρισμού, για τους Νέους Αγρότες, για τη Βιολογική Γεωργία και την Κτηνοτροφία, για τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Νομιμοποίηση κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Οι αγρότες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις, μέσα από τη διαδικτυακή πύλη των Αγροτών της Κορινθίας .εύκολα και γρήγορα. Με συγκεκριμένες ενέργειες στηρίχθηκε η ντόπια παραγωγή, όπως η εκπόνηση μελέτης για την πιστοποίηση της Κορινθιακής Σταφίδας ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Με άλλα μικρότερα εγγειοβελτιωτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 340.000 ευρώ, στηρίχθηκε το αγροτικό εισόδημα στο Δήμο της Νεμέας.

Σημαντική παρέμβαση υπήρξε και η κατασκευή του Δρόμου Νεμέα- Κιάτο. Το τμήμα Νεμέα –Δάφνη μήκους έξι χλμέχει προϋπολογισμό 5.210.000 ευρώ. Τη συνέχεια αυτού του τμήματος και για μήκος τεσσάρων χ.λ.μ αποτελεί ο παράπλευρος δρόμος του Φράγματος Ασωπού, παράλληλα για συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή, δαπανήθηκαν 710.000 ευρώ.

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των μαθητών, κατασκευάστηκε το Σχολικό Συγκρότημα του Λυκείου της Νεμέας. Το σχολείο περιλαμβάνει 14 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εργαστηριακές αίθουσες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 2.613.200 ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις. Για τη συντήρηση σχολείων και την κάλυψη άλλων σχολικών αναγκών δαπανήθηκαν 100.000 ευρώ

.Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που υλοποιήθηκαν στο Δήμο της Νεμέας ανέρχεται στα 11.235.200 ευρώ

Θέση αρχής και στάση ζωής ο σεβασμός προς όλους και η έντιμη συνεργασία για το Νίκο Ταγαρά, όπως έπραξε όλα αυτά τα χρόνια ως Νομάρχης όλης της Κορινθίας, για να δώσει λύσεις σε προβλήματα και να υλοποιήσει έργα.