26 Οκτ 2010

ΝΔ:Να σταματήσει το εμπόριο του φόβου

Το γάντι σήκωσε η ΝΔ και μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού εμφανίζεται έτοιμη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θεωρώντας όμως ότι εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό σώμα, ενώ πολλά κορυφαία στελέχη της επιμένουν κατ΄ ιδίαν πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Γ. Παπανδρέου «μπλοφάρει».
«Ας μην κάνει λάθος ο κ. Παπανδρέου. Η ΝΔείναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ τα αδιέξοδα του ΠαΣοΚ να γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο» σχολίασε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Απόψε (σ.σ.: χθες) και οι τελευταίοι αναποφάσιστοι πολίτες βλέποντας τον κ.Παπανδρέουαποφάσισαν οριστικά τι είδους μήνυμα θα στείλουν στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου». Για τη Ρηγίλλης ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε χθες πανικόβλητος και «επιχείρησε να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό σώμα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές» και τον κάλεσε «να αφήσει το “εμπόριο του φόβου” και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγουμεως χώρα το ναυάγιο». Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, τη ΝΔ απασχολεί το πώς θα βγει η χώρα αλώβητη από την κρίση, σημειώνοντας: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να εργαστεί για αυτό και όχι να εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό σώμα». Μετά τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου η Ρηγίλλης προετοιμάζεται για κλιμάκωση των επιθέσεών της στην κυβέρνηση. Οι επικοινωνιακές και πολιτικές κινήσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά θα αποφασιστούν τις επόμενες ώρες και με κυρίαρχη την παραδοχή ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά του μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και άλλα όπλα, που, όπως λένε οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, υπάρχουν στο «γαλάζιο οπλοστάσιο», και θα επιμείνει στην πολιτική πόλωση, η οποία θεωρούν ότι τους δίνει εκλογικούς πόντους. «Εχουμε αρκετά όπλα που είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικά, αλλά δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε όλα μαζί» έλεγε χθες τακτικός συνομιλητής του κ. Σαμαρά, ενώ άλλος θυμήθηκε παλαιότερη φράση του ιστορικού στελέχους του ΠαΣοΚ κ. Κ. Λαλιώτη λέγοντας: «Εχουμε και εμείς τα πυρηνικά μας να ρίξουμε στη μάχη».

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έχουν πλήρως πολιτικοποιηθεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές και τονίζει σε συνομιλητές του πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός «σύρθηκαν πίσω από τη ΝΔ που έχει επιβάλει την ατζέντα της». Παράλληλα θεωρεί ότι καθημερινά, όπως διαπιστώνει στις περιοδείες του, δικαιώνεται η αντιμνημονιακή στρατηγική του κόμματός του.

Στη Ρηγίλλης δεν έχουν αποφασίσει αν και ο κ. Σαμαράς θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη, αλλά μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες τρεις συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Για τον κ. Σαμαρά οι πρόωρες εκλογές δεν είναι λύση στην παρούσα χρονική περίοδο και μιλάει για τα «ψευτοδιλήμματα του τύπου “Παπανδρέου ή χρεοκοπία”» που, όπως τονίζει, στέλνει ο Πρωθυπουργός και «τα οποία απορρίπτουν οι πολίτες» . Η κεντρική γραμμή είναι ότι η ΝΔ, ακόμη και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για αυτή, δεν αναμένεται να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ένα αίτημα το οποίο, όπως λένε, θα προέλθει πρώτα από την ίδια την κοινωνία και μετά θα το καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Το μήνυμα των εκλογών θα είναι καθαρό» αναφέρει ο κ. Σαμαράς και το προσδιορίζει ως εξής: «Δεν πάει άλλο. Αλλάξτε πολιτικήτώρα».

πηγή :Το Βημα on-line