28 Σεπ 2010

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Το θέμα του νερού είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ευαισθητοποιεί όλη την κοινωνία. Σαφώς δεν μπορούμε να δεχθούμε άκριτα την οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση περί της διασφάλισης της δημόσιας υγείας ,αλλά σίγουρα θα πρέπει να πιστέψουμε την διαβεβαίωση της υπεύθυνης υπηρεσίας ,όταν εκείνη συνοδεύεται απο έγγραφα.

Το έγγραφο της διευθυνσης υγείας ,δεν το αμφισβήτησε ο κύριος Καραμανλής .Γιατί περιέγραφε τον χώρο γύρω απο τις πηγές της Δρίζας ,ο οποίος χρειάζεται όπως είπε διαμόρφωση και έργα που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον. Το έγγραφο της διεύθυνσης υγείας ,δεν αμφισβητούσε την καταλληλότητα του νερού ,αλλά η λέξη  "πιθανόν" που έβαζε εντέχνως στο συμπέρασμα της ,ήταν άκρως υπηρεσιακή που κάλυπτε σε όλα τα ενδεχόμενα  την ίδια ,κυρίως στην  περίπτωση που κάτι περίεργο συμβεί στο μέλλον!
Μέσα στην προεκλογική περίοδο το νερό και πάλι μπαίνει στην αρένα της αντιπαράθεσης..Η ειρωνία είναι πως αιώνες περίμενε τούτη η πόλη να ξεδιψάσει κι όταν έφτασε στην πηγή επιτέλους και ήπιε νερό ,τώρα λόγω εκλογών "δηλητηριάζεται" ψυχολογικά ,ζώντας στην ανασφάλεια ..Συναντώ πολύ κόσμό που ακόμα δεν πίνει νερό ..Κι αναρωτιέμαι πώς ξεκίνησε τούτη εδώ η ιστορία ;Να παίζουν τώρα για τα δημοτικά διακυβεύματα όχι πια με τα όνειρα και τις ελπίδες μας ,αλλά με την ίδια μας την ψυχή . .αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει ανεκτό απο κανένα μας !Παρακαλώ λοιπόν, όλους τους υποψηφίους δημάρχους ,που δεν έχουν αναφερεθεί ακόμα στο θέμα ,να τοθετηθούν επισήμως και άμεσα !Να πάνε στην ΔΕΥΑΚ ,να δουν τα έγγραφα ,τις αναλύσεις ,να κάνουν και δικές τους ,να πάνε στην διευθυνση υγείας ,να συμβουλευθούν ειδικούς και κατόπιν ευθαρσώς να δηλώσουν με τον πλεον επίσημο τρόπο εαν το νερό είναι  ακατάλληλο ή οχι.Για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το τραγικό γαιτανάκι του παρασκηνίου και της ίντριγγας.