28 Σεπ 2010

Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ


"Το νερό της Κορίνθου είναι αρίστης ποιότητας και τηρεί όλες τις προδιαγραφές " ξεκαθάρισε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής ,αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα και στο έγγραφο της διεύθυνσης υγείας της ΝΑ Αυτοδιοίκησησς Κορινθίας το οποίο αναφερόταν στις  πηγές της Δρίζας και στην ποιότητα του νερού εκεί.

Το έγγραφο κατέληγε στο συμπέρασμα πως πιθανώς  το νερό  καταστεί επικίνδυνο για την δημόσια υγεία αφού στο συγκεκριμένο μέρος δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και φύλαξης του υδροφόρου ορίζοντα. .
Ο κύριος Καραμανλής τόνισε πως το νερό από οποιαδήποτε πηγή κι αν προέρχεται ,ακόμα και το εμφιαλωμένο ,έχει μικρόβια .!Κι αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως στην πορεία του μπορεί να συναντήσει χώματα ,ζώα ,λύματα.. Γι αυτό επιδιώκεται ο καθαρισμός του με διάφορες μεθόδους .Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται η μέθοδος της χλωρίωσης κι αυτό κάνει και η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου.
Καθημερινά διεξάγονται έλεγχοι αμέσως μετά την χλωρίωση του νερού και μια φορά τον μήνα γίνονται έλεγχοι για μικροβιακές αναλύσεις. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το νερό που φτάνει στον καταναλωτή να είναι ασφαλές και υγιεινό και το νερό της Κορίνθου ,από χημικής απόψεως είναι αρίστης ποιότητας .Απο μικροβιακής απόψεως πάρα πολύ καλό.»τονίζει.
Συνεχείς έλεγχοι πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και σε δημόσια κτίρια όπως σχολεία, παιδικούς σταθμούς , Νοσοκομείο ,υπηρεσίες. Ελέγχους σε εγκεκριμένα εργαστήρια των Αθηνών πραγματοποιεί συχνά το 6ο Σύνταγμα Πεζικού και τα αποτελέσματα μπορούν να δοθούν στην δημοσιότητα ανά πάσα στίγμή ,διευκρινίζει ο κ. Καραμανλής. «Προκαλώ όλους τους πολίτες να πάρουν νερό από την βρύση τους και να το πάνε στο χημείο ! Το νερό δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα ..Τους ελέγχους που έχει κάνει η ΔΕΥΑΚ δεν τους έχει κάνει καμία άλλη επιχείρηση δημοτική ,τουλάχιστον όμορων δήμων!»
Όσον αφορά την χωροταξία στην περιοχή της πηγής ,ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ είπε πως έχουν γίνει μελέτες και για άλλα έργα που θα πρέπει να γίνουν στην περιοχή .