28 Σεπ 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Η ακαταλληλότητα του κτηρίου όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, έχει επισημανθεί εδώ και καιρό και οι προηγούμενοι Υπουργοί είχαν αναγνωρίσει την ανάγκη μεταστέγασης της υπηρεσίας.

Δεδομένου ότι σήμερα στην Κόρινθο δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις που χρειάζεται μια σύγχρονη αστυνομική υπηρεσία, σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξημένη εγκληματικότητα και το φαινόμενο της «μετακόμισης» επικίνδυνων κακοποιών από την πρωτεύουσα, κρίνω σκόπιμο να θέσετε στις άμεσες προτεραιότητές σας την μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
Θα μπορούσε ενδεχομένως να διερευνηθεί και η δυνατότητα συστέγασης σε ένα νέο κτήριο με την πυροσβεστική υπηρεσία μέσω προγράμματος ενός μη ανταποδοτικού έργου ΣΔΙΤ. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο μάλιστα είχε εγκριθεί για το Νομό Κορινθίας η υλοποίηση Διοικητηρίου για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο αφού βέβαια σε λίγο καιρό δε θα υφίστανται νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω,


Ερωτάται ο Υπουργός

Ποιες οι προθέσεις σας σχετικά με την άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, και αν προτίθεστε να υιοθετήσετε την πρόταση κατασκευής νέου κτηρίου μέσω ΣΔΙΤ.