30 Μαΐ 2021

Κορινθία: Συνελήφθη αλλοδαπός με άγαλμα της θεάς Υγείας - Προσπάθησε να το πουλήσει για 80.000 ευρώ

 


Στην Κορινθία αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 46χρονο αλλοδαπό ο οποίος έψαχνε αγοραστή για να πουλήσει άγαλμα της θεάς Υγείας έναντι 80.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν, του έστησαν παγίδα, τον συνέλαβαν και εντόπισαν τόσο το αγαλματίδιο όσο και αρχαία νομίσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 26-5-2021 σε περιοχή της Κορινθίας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών..

του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 46χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πολυήμερης διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων, οι κάτοχοι των οποίων αναζητούν αγοραστές προκειμένου να τα πουλήσουν έναντι του χρηματικού ποσού των -80.000- ευρώ, κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας μετέβη στην περιοχή της Κορινθίας και πρωινές ώρες της 26-05-2021, εντόπισε τον 46χρονο, σε σημείο κοντά στον παράδρομο της Ολυμπίας οδού και τον ακινητοποίησε.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος είχε τοποθετήσει-αποκρύψει σε πρανές του ανωτέρω παράδρομου, εντός υφασμάτινης μπλούζας, αρχαίο αγαλμάτιο και εντός διάφανης νάιλον σακούλας, νομίσματα και δαχτυλίδια και κατόπιν τούτων συνελήφθη.