29 Μαρ 2021

Αγιοι Θεόδωροι:Εξακολουθούν και βρίσκονται στο δρόμο οι 26 πρόσφυγες που εγκαταλήφθηκαν από τον ΔΟΜ και το Υπουργείο


Mε αφορμή την αυτοκτονία στο Κλειστο Κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στην Κόρινθο,να θυμήσουμε ένα άλλο δράμα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας. Αυτό με τους 26 πρόσφυγες και μετανάστες (αναμεσά τους και μικρά παιδιά) που κοιμούνται κυριολεκτικά στον δρόμο μας, λόγω προβλημάτων που.. είχαν με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και δεν μπόρεσαν να φύγουν στο εξωτερικό, μαζί με τους υπόλοιπους από τους συνολικά 250 ανθρώπους που φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο «Ηλιόχαρη» και έχουν ήδη φύγει.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σταμάτησε να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα στέγασης και σίτισης των συγκεκριμένων μεταναστών εδώ και εβδομάδες, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου να τους κόψει το νερό και το ρεύμα, προκειμένου να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το χώρο του.

Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους κι έστησαν σκηνές, όπου εκεί ζουν όλο αυτό το διάστημα με τις οικογένειές τους. Ο δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να βρει μια βιώσιμη λύση γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν μπορέσουν να φύγουν για το εξωτερικό, τουλάχιστον να μετεγκατασταθούν σε κάποιες δομές, όπου θα τους παρέχονται τα στοιχειώδη, φαγητό, νερό, στέγη, ηλεκτρικό και τουαλέτες, έως βρεθεί κάποτε και γι’ αυτούς μια οριστική λύση.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής δεν δίνει λύση. Την σίτιση τους την έχει αναλάβει  μια Ιταλική ΜΚΟ που έχει εγκατασταθεί στην Κόρινθο.Από εκεί και πέρα το παρόν και το μέλλον τους διαγράφεται θολό.