18 Μαρ 2021

Ο Χρίστος Δήμας ανοίγει το θέμα του Κορινθιακού Ελαιολάδου

 


Είναι γεγονός πως ο Χρίστος Δήμας έχει ανοίξει και έχει ο ίδιος προσωπικά ασχοληθεί με τα μεγάλα ζητήματα της Κορινθίας.Εκείνο που κάνει εντύπωση δεν είναι τόσο τα θέματα  των έργων, είναι γνωστή η συνδρομή τουστην  προωθηση θεμάτων που αιτείται η αυτοδιοίκηση, όσο τα θέματα  της εξεύρεσης και βελτίωσης του εισοδήματος των Κορινθίων πολιτών.

Με αυτό το στόχο και σκοπό προσπαθεί να ανοίξει και το ζήτημα του Κορινθιακού ελαιολάδου. 

Μπορεί το Κορινθιακό Ελαιόλαδο να χαρακτηριστεί Π.Ο.Π;  

Σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας τους ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα - ELGO Dimitra, Σέρκο Χαρουτουνιαν, όπου συζητήσαμε για τις προοπτικές του Κορινθιακού Ελαιόλαδου. 

"Το λάδι της περιοχής μας αποτελεί διαχρονικά ένα ανταγωνιστικότατο προϊόν διεθνώς χάρη στην ποιότητα του, τους καλλιεργητές & παραγωγούς μας αλλά και λόγω της μοναδικότητας των εδαφών μας. Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση για την Κορινθία, η οποία συντρόφευε τους κατοίκους και τα έθιμα τους καθόλη την διάρκεια της ιστορίας.  Μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα την την ποιότητα του προς όφελος των αγροτών και των οικογενειών της περιοχής μας. Η προοπτική της αναδείξης του σε προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) θα έχει ευεργετικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα για όλο τον Νομό μας." δήλωσε ο υπουργός.