18 Μαρ 2021

Η αντιπολίτευση ζητά την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Yγείας, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές


Η κυβέρνηση επιμένει, ότι «κανένας συμπολίτης δεν μένει χωρίς ιατρική περίθαλψη» με τουλάχιστον δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά υποχρεωτική επίταξη τουλάχιστον των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών στη μάχη κατά της πανδημίας, με...

τον υπουργό Υγείας να παραμένει μονάχα σε εκκλήσεις προς την ιδιωτική Υγεία για εθελοντική συνδρομή.

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετακινώντας γιατρούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη, δεν εμφανίζεται, να προτίθεται να βάλει στο τραπέζι το ενδεχόμενο επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας  στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Κανένας συμπολίτης μας δεν μένει χωρίς ιατρική περίθαλψη και κανένας δεν θα μείνει» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, την ώρα που καταγράφονται επί μέρες πολλές δεκάδες διασωληνωμένων στην Αττική, που δεν βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με καταγγελίες να αναφέρουν, ότι αριθμός ξεπερνάει τους 100.

«Η κυβέρνηση κατάφερε να αφήσει τα νοσοκομεία της Αττικής χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ»

«Η κυβέρνηση που μετά από πέντε μήνες αποτυχημένο lockdown κατάφερε να αφήσει τα νοσοκομεία της Αττικής χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, συνεχίζει αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της να τις πετά στους πολιτικούς της αντιπάλους». Αυτό απαντά στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας:«Αντί να αντιμετωπίζει τη τραγωδία της πανδημίας, συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως τονίζει, «οι εγκληματικές, όμως, ευθύνες του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβονται πια με φωνές και με ψέματα». «Ας εξηγήσει στους πολίτες, γιατί επιλέγει να μην προχωράει στην επίταξη των απαραίτητων ιδιωτικών κλινικών, στην συνταγογράφηση των τεστ και σε μέτρα προστασίας στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς», συνεχίζει και καταλήγει: «Τελικά δε πρόκειται μόνο για μια ανέμελη και ανίκανη αλλά και για μια επικίνδυνη κυβέρνηση».

«Να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά στη μάχη όλοι»

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία μετά από την επίσκεψη της δήλωσε, ότι «η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας».

«Με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lock down, τα οριζόντια μέτρα και τους αυτοσχεδιασμούς, η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπήρξε προετοιμασία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Τώρα, την ώρα της μάχης, πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά σε αυτήν όλοι. Όλα τα ιδιωτικά Νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα μεγάλα, τα στρατιωτικά, όλοι οι ιδιώτες γιατροί με τις κρίσιμες ειδικότητες, όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός. Είναι ώρα, η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει. Τώρα πριν να είναι αργά», πρόσθεσε.

«Άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών»

«Αντί η κυβέρνηση να νοικιάζει με το αζημίωτο από τις ιδιωτικές κλινικές υποδομές και να τους δίνει και γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία, να προχωρήσει στην επίταξή τους» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το επείγον, αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές κι αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί με την άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να νοικιάζει με το αζημίωτο από τις ιδιωτικές κλινικές υποδομές και να τους δίνει και γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία, να προχωρήσει στην επίταξή τους για να βρεθούν απλές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και το αναγκαίο προσωπικό.

«Θα αποφασίσετε επίταξη ή θα περιμένετε να σας πλακώσει το ταβάνι του ΕΣΥ που καταρρέει;»

Επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση, ότι «η χώρα μας έχει την ατυχία εν μέσω της χειρότερης φάσης της φονικής πανδημίας, να έχει έναν υπουργό Υγείας με παγωμένα αντανακλαστικά».

«Αποφασίστε: Αν όλα θα κριθούν από τους ρυθμούς εμβολιασμού, θα αποδεχτείτε επιτέλους τη σκληρή πραγματικότητα, ότι αυτοί έχουν μείνει τραγικά πίσω; Θα κάνετε κάτι γι’ αυτό; Ή όπως ο κύριος Σταϊκούρας στο δικό του τομέα, θα εναποθέσετε τις ελπίδες σας στον Ύψιστο;»

Το ΜέΡΑ 25 θέτει προς τον υπουργό Υγείας ένα επίσης ερώτημα: «Θα αποφασίσετε επιτέλους κύριε Κικίλια να επιτάξετε τους ιδιώτες γιατρούς, ή θέλετε να περιμένετε λίγο ακόμα, να πέσει να σας πλακώσει το ταβάνι του καταρρέοντος ΕΣΥ, να χρεωθείτε λίγους νεκρούς ακόμα, για να περάσετε από τα δημόσια παρακάλια στο αυτονόητο;»


ΠΗΓΗ: thepressproject.gr