26 Ιουλ 2021

Άνετη πρόκριση για τη Σάκκαρη στους «16» του Τόκιο


Η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Σέρβα και Νο90 του κόσμου Νίνα Στογιάνοβιτς, την οποία κέρδισε εύκολα με 6-1, 6-2 μέσα σε 67 λεπτά!  Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν σοβαρή, πειθαρχημένη στο πλάνο της και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αγχωμένη και με πολλά λάθη Σέρβα εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη φάση των “16”.

Μπορεί η Στογιάνοβιτς να ήταν σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας από την Ανέτ Κόνταβεϊτ,  ωστόσο αυτό από την άλλη θα μπορούσε να γυρίσει και “μπούμερανγκ” για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία όμως έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παραχωρώντας μόλις 3 games. 

Χαρακτηριστικό τη νευρικότητας που έβγαλε η Σέρβα στο κορτ 7 ήταν τα 30 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Σάκκαρη είχε μόλις 11! 

Η Νο19 του κόσμου μπορεί να μη βρήκε και πάλι πρώτα services (56%), αυτό όμως δεν την επηρέασε σε κανένα σημείο του αγώνα παραχωρώντας μόλις 9 πόντους στην Στογιάνοβιτς. Αναλυτικά η Σάκκαρη είχε 20/23 κερδισμένους πόντους στο 1ο service και 12/17 στο 2ο, ενώ σημείωσε και 5 άσους. 

Η ανωτερότητα της 26χρονης-πλέον-Ελληνίδας τενίστριας άρχισε να φαίνεται από αρχή της αναμέτρησης, όπου και μετέτρεψε το 1-1 σε 6-1 κατακτώντας 5 συνεχόμενα games. 

Ένα set στο οποίο έχασε μόλις 4 πόντους στο service της, με την Σέρβα να υποπίπτει σε παραπάνω από διπλάσια αβίαστα λάθη (19-8) και την Σάκκαρη να βρίσκει δύο breaks (3-1, 5-1), κλείνοντας το set σε μισή ώρα.

Το σερί της Σάκκαρη έφτασε στο 7-0, καθώς με ένα ακόμη break κι ένα εύκολο hold έφτασε στο 2-0 πρώτου η Στογιάνοβιτς “εμφανιστεί” και πάλι στο κορτ μειώνοντας σε 2-1. 

Η Σέρβα πάντως άντεξε στην αφόρητη πίεση του 5ου game όπου χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0/40 και να “σβήσει” συνολικά 4 break-points φτάνοντας σε hold και μειώνοντας σε 3-2.

Ό,τι δεν κατάφερε η Σάκκαρη σε εκείνο το σημείο το έκανε σε ακόμα πιο καθοριστικό, φτάνοντας σε ένα εύκολο break και μάλιστα με love-game, κάνοντας το 5-2 για να κλείσει αμέσως μετά το παιχνίδι και το εισιτήριο για τις “16” της διοργάνωσης. 

Εκεί θα περιμένει είτε την πολύ καλή της φίλη, αλλά και ημιφιναλίστ του Wimbledon, Άιλα Τομλιάνοβιτς, είτε την Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα, που αγωνίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.