6 Ιουν 2021

Παρών ο Νίκας στις προσεχείς εκλογές, ο Μαντάς στην αναμονή και ο Σαμαράς σε ρόλο ρυθμιστή


Έντονες συζητήσεις και παρασκήνιο παίζουν πίσω από το θέμα της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Π. Νίκα στις προσεχείς εκλογές. Πυκνώνουν οι φήμες πως ο κ. Νίκας δεν θα είναι ξανά υποψήφιος αφήνοντας τον δρόμο για τον γιο του για τον οποίο επιθυμεί διακαώς να πολιτευθεί με τη ΝΔ στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Ένας άλλος παράγοντας που υπογραμμίζει το γεγονός είναι η.. δυσαρέσκεια αρκετών σημαντικών κομματικών στελεχών στην Πελοποννησο που δεν είναι απλώς έκδηλη, πλέον έχει αρχίσει και εκφράζεται δημοσίως για την στάση, την συμπεριφορά αλλά και τις αποφάσεις Νίκα.Σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις παίζει ωστόσο και ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς με τον οποίο οι σχέσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Μέχρι εδώ θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει μετά βεβαιότητας πως ο κ. Νίκας γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να είναι εκ νέου υποψήφιος. 

Ωστόσο στο πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος, ο κ. Νίκας ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε την διάθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος ανακατεύοντας και πάλι την τράπουλα , και  μπερδεύοντας παράλληλα εκ νέου το Μητσοτακικό   στρατόπεδο στο οποίο έχει πλέον ενταχθεί ο βουλευτής κ. Περικλής Μαντάς, βουλευτής Μεσσηνίας, τον οποίο έχουν στην αναμονή για την θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη. 

Να σημειώσουμε εδώ πως ο κ. Μαντάς προέρχεται από το περιβάλλον του Α.Σαμαρά, το ενδεχόμενο όμως να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης τον έκανε να γυρίσει την πλάτη στον άνθρωπο που τον στήριξε και να αλλάξει πολιτικό περιβάλλον.

Αυτό δείχνει πόσο απρόβλεπτος και σκληρός παίκτης είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος έχει να μετρήσει τώρα 2 μέτωπα εσωκομματικά. Αυτό της Μεσσηνίας, εάν ευσταθούν οι φήμες που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να δίνει στην θέση στον γιο του και επομένως δεν θα επιθυμούσε να έχει στα πόδια του τον γιο του Π. Νίκα εκεί , και την υπόθεση Περιφερεια όπου ήδη μαγειρεύεται η απόσυρση και η αντικατάσταση του με άλλον έναν πρόθυμο!

Εάν ο κ. Μαντάς μπορεί να αντιπαρατεθεί στην μάχη της Πελοποννήσου; Θα μετρήσουν παρα πολλά ως τότε..

Τζ. Σουκ.