29 Μαΐ 2021

Επιμελητήριο Κορινθίας : Ολοταχώς για τη "Νέα Διοίκηση της ...Τροπολογίας"!! - Της Τζένης Σουκαρά


Ραγδαίες οι εξελίξεις και στο Επιμελητήριο Κορινθίας μετά τον σάλο και την κατακραυγή που  έχει προκαλέσει από όλο τον Επιμελητηριακό κόσμο αλλά  και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  η  αιφνιδιαστική νομοθετική διάταξη που πέρασε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση και δίνει τη δυνατότητα στο εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο..

των Επιμελητηρίων να εκλέγει οποτεδήποτε νέα Διοικητική Επιτροπή με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του. Υπενθυμίζουμε πως, μέχρι σήμερα για να γίνει μια τέτοια αλλαγή θα έπρεπε να συμφωνήσου τα 4/5 των μελών, ενώ πλέον αρκεί το 50%+1, κάτι που αφορά και πιθανή αλλαγή στη θέση του προέδρου.

Χθες οι παρατάξεις των κυρίων Λουζιώτη και Μουρίκη με κοινή τους ανακοίνωση - αίτηση, μαζί με τους συμβούλους τους   στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ζητούν από τον πρόεδρο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για τα παρακάτω θέματα:

 1.  Λήψη απόφασης από το ΔΣ για την παύση της Διοικητικής Επιτροπής (του συνόλου των μελών της), κατ’εφαρμογή του Ν 4801/2021 (αρ. 38) και

2. Λήψη απόφασης από το ΔΣ για τη διεκπεραίωση-αναμόρφωση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, ισολογισμού κλπ. από το ΔΣ.

Με λίγα λόγια, οι κύριοι Μουρίκης και Λουζιώτης κατ' εφαρμογή της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης, ξεκινούν τις διαδικασίες επιδιώκοντας να γίνουν ...η Διοίκηση της τροπολογίας, η οποία έχει καταδικαστεί από όλα τα Επιμελητήρια!!!

Και είναι άξιο απορίας πώς θα επιχειρήσουν να γίνουν διοίκηση 1ι/2 χρόνο πριν τις Επιμελητηριακές εκλογές με αυτόν τον πραξικοπηματικό τρόπο που αποτελεί ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο αυτοδιοίκητο των Επιμελητηρίων και να επιθυμούν να είναι και υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές. 


 Πώς θα εξηγήσουν την ανάληψη της διοίκησης του Επιμελητηρίου μέσω μιας τροπολογίας που όλα τα Επιμελητήρια δημοσίως κατηγορούν πως έγινε για την χειραγώγηση και  απόκτηση του απόλυτου ελέγχου στη λειτουργία τους;

Πως πήραν την διοίκηση που τόσο καιρό πάσχιζαν να αναλάβουν, μέσω μιας τροπολογίας  που οδηγεί την επιμελητηριακή κοινότητα σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάζει η διοίκηση ενός επιμελητηρίου.

Αλήθεια τι θα πει η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ στις προσεχείς εκλογές στον επιχειρηματικό κόσμο;

Η εξέλιξη αυτή, αν το δει κανείς με μια ψύχραιμη ματιά, είναι ένα απίστευτο bonus στον Παναγιώτη Πιτσάκη, του οποίου αντιπρότειναν στο υπουργείο να "παραιτήσει" την Διοικούσα Επιτροπή και να παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος. 

Ο κύριος Πιτσακης αρνήθηκε να "πουλήσει" την Διοικούσα Επιτροπή για να μείνει πρόεδρος. Εξάλλου πώς θα ασκούσε τα καθήκοντά του όντας  αφοπλισμένος; 

Ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαν οι κύριοι Μουρίκης και Λουζιώτης.

Συμπερασματικά λοιπόν καταλήγουμε πως η νέα εξέλιξη όσο και αν στοιχίζει την προεδρία στον Παναγιώτη Πιτσάκη, του προσφέρει ένα απίστευτο bonnus και αποτελεί μοναδική ευκαιρία να γίνουν ευδιακριτες οι θέσεις και οι προθέσεις των υπολοίπων για ό,τι παίχτηκε και παίζεται στα Επιμελητηριακά πράγματα της Κορινθίας για "την καρέκλα της διοίκησης".