5 Φεβ 2021

Αλλαλούμ και πάλι με το φυσικό αέριο από Περιφέρεια και κυβέρνηση

 


Το θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαβάζουμε,  αποτελεί το αντικείμενο σύσκεψης η οποία προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαρτίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του υπουργού Κώστα Σκρέκα, του..

περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελεχών από τη ΔΕΔΑ και τη ΔΕΣΦΑ. Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε  στην Αθήνα, με τον  Κ. Σκρέκα. Στη συνάντηση εκφράστηκε η θέση πως πλέον δημιουργείται νέα κατάσταση όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της διάθεσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΕΣΠΑ, πίστωσης 20.000.000 ευρώ για το φυσικό αέριο.

Βέβαια δεν μας εξηγεί κανείς πώς θα συμβεί αυτό και τι σχέση θα έχει με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν στην Κόρινθο , στην Τρίπολη και στη Μεγαλόπολη με την Edil ενώπιον κυβερνητικών στελεχών , των κυρίων Δήμα και Βλάση αντίστοιχα.

Εμείς έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως η "διπλή γλώσσα" στο θέμα του φυσικού αερίου είναι εμφανής και επομένως η εικόνα είναι εξαιρετικά ασαφής. Η κυβέρνηση είναι αυτή πρωτίστως που θα πράπει να αποσαφηνίσει το σχέδιο της στο θέμα του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, αλλά και τις κινήσεις και δηλώσεις του Περιφερειάρχη της. Διότι αλλιώς, αντιλαμβάνεται κανείς, πως αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες .Δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν υπάρχουν.