7 Φεβ 2021

Μια "γενική" επειγόντως!Της Τζένης Σουκαρά


Στο ξεκίνημα του Φλεβάρη, που μοιάζει με καλοκαιρινός αλλά δεν είναι, βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής, και στα χαρακώματα για τον ερχομό του τρίτου κύματος του covid-19. Κανείς δεν ξέρει πότε θα..

έρθει, ρίχνουν χαρτιά, ζητάνε τον Λεφάκη που τώρα ασχολείται με Αμερική, ψάχνουν την Άση Μπήλιου έχει επισκέψεις, και ο κορωνοϊός,για να σου δώσω να καταλάβεις,  σε παίζει  θρασύτατα, και ανάγωγα,λες και λόγω Αποκριάς που καταφθάνει  έχει μεταλλαχθεί και σου εμφανίζεται στις γωνιές ως Βρετανός με φλεγματικό χιούμορ, στα πάρκα ως Αφρικανός με εκείνα τα καταπληκτικά μενταγιόν με φρονιμίτη ελέφαντα, ή σαν βραζιλιάνα που λικνίζεται πάνω σε καρότσα από πάρτι ξέφρενα στο Ρίο το δικό μας. 

Ένα παγκόσμιο αλαλούμ, με τα εμβόλια, παραδομένα  και αυτά με σηκωμένα τα χέρια ψηλά και την ανοσία να αναζητά την αγέλη της η οποία είναι ακόμα επιφυλακτική. 

Η Ευρώπη διασύρεται στα μάτια των λαών της αλλά ποιος νοιάζεται για τους δυστυχείς; 

Επομένως πού θες αγαπητέ και ο λοιμωξιολόγος να καταλάβει πότε θα έρθει το τρίτο κύμα, το σωστό και το αυθεντικό; 

Πώς θες να το αναγνωρίσει το βηχαλάκι μετά από τόσους μήνες υπολογισμών, κρουσμάτων, μέτρων, και τηλεοπτικών εμφανίσεων; Κουράστηκαν και αυτοί να λένε τα ίδια, κουράστηκε και το καραντινιασμένο κοινό  και τώρα οι τηλεσκηνοθέτες τους ζητούν να δώσουν λίγο σασπένς.. 

Εκεί λοιπόν ακριβώς στο σασπένς,  γίνεται το έλα να δεις. Κλείνουν και ανοίγουν τα σύνορα νομών, ανεβοκατεβαίνουν τα ιικά φορτία στα λύματα  οι μεταλλάξεις συναντώνται και δεν αναγνωρίζονται ότι είναι της οικογενείας και η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας. ..

Μην στα πολυλογώ! Το ακορντεόν άρχισε να λειτουργεί, γιατί τα κλειδιά της εστίασης τι να τα και ο Κυριάκος, κάνει διατροφή. Ένα ακορντεόν που κάποιες φορές παραφωνεί και γέρνει τους φούρνους στο προσκήνιο, να παραδίδονται  στους καφέδες και οι φρατζόλες στα ράφια της αναμονής  μέχρι να τις λυτρώσει ο Αδωνις και να παραδώσει το take away στο λαό!

Κι έτσι πορευόμαστε στο καταχείμωνο! Οι μισοί στο κόκκινο και οι άλλοι μισοί  στο κίτρινο. 

Εμείς για την ώρα στο πορτοκαλί εξαιτίας ενός κορωνοπάρτι στο Σουληνάρι, και κάποιας μπιρίμπας υπερηλίκων κυριών στο Ξυλόκαστρο.

Σαν ταινία της φινος φιλμ, ένα you know us better κινδυνεύουμε να μας κλείσει το σπίτι, και ένας άσσος  θα τινάξει την μπάγκα στον αέρα. Και δεν έχω και τη Βλαχοπούλου να κάνει χιούμορ, να νοσήσουμε έστω χαμογελαστοί. Στις  ουρές των εμβολιασμών είμαστε τελευταίοι.. Η Κορινθία πορεύεται με το να δούμε , να παρατηρήσουμε, να βεβαιωθούμε κα κατόπιν να μπούμε στρυμωγμένοι στην ουρά..Και με μέσον απο ουραγοί να βρεθούμε και να επιδείξουμε μπράτσο πρώτοι. 

Μην το επεξεργάζεσαι αναγνώστη μου και μην εξοργίζεσαι. Τόσους μήνες καραντίνα κάποιος κάπου κάτι θα κάνει. Είδες που μετράγαμε τα βήματα των νέων; Από τους ηλικιωμένους κινδυνεύουμε να την πατήσουμε. Οι οποίοι και δεν πάνε και να εμβολιαστούν. Προφανώς περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει το εμβόλιο στους νέους. Και μετά εκείνοι..

Μην εξοργίζεσαι λοιπόν. Να εξοργιστείς με όλα αυτά που αποκαλύπτονται καθημερινά, για όλον αυτό τον εσμό που κοντεύει να μας πνίξει σε όλες τις βαθμίδες. Να εξοργίζεσαι με εκείνους που αναρωτιούνται πώς και ανοίγουν στόματα τώρα και δεν εξοργίζονται με όλους τους πρωταγωνιστές των γκρίζων ιστοριών. Εύχομαι όλο αυτό να βρει την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση .

Να μην ξεχειλώσει, να προχωρήσει με βήμα αποφασιστικό μέχρι τα έδρανα της δικαιοσύνης και όχι να τρεκλίζει πίσω από την δημόσια κλειδαρότρυπα ..και αγγίξει τα όρια της γραφικότητας.

Φέτος φαίνεται πως είναι ο αποκαλυπτικός χειμώνας που κάνει τα δικά του ξεκαθαρίσματα..

Και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις προσπαθούμε να ζήσουμε και να σταθούμε όρθιοι !Έγκλειστοι και με το νου φυγάδα να δραπετεύει σε ημέρες ελεύθερες ,ηλιόλουστες και δίχως φόβο. Σε ταξίδια που πρόλαβαμε να πάμε και σε συγκινήσεις που μπορέσαμε να αισθανθούμε.

Τώρα  που η ζωή μας στριμώχτηκε σε κάποια τετραγωνικά και η ελευθερία μας συρρικνώθηκε μια ημέρα άκρατου φόβου ,τώρα θέτουμε προτεραιότητες και βάζουμε όρια και προϋποθέσεις στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Αναζητώντας τη νέα ανατολή στη πόλη μας, στον χώρο μας, στον κόσμο. Χωρίς άλλες εκπτώσεις!Αφού λοιπόν καθόμαστε ας κάνουμε μια "γενική" στα πάντα!Γενική καθαριότητα από  κάθε ιικό φορτίο της ζωής μας και των κανόνων της !!