7 Φεβ 2021

Με ποιους συζητά ο Αλέξης Τσίπρας και ποιοι αναλαμβάνουν ειδικούς ρόλους


Βασίλης Σκουρής 

Ο Μιχάλης Καλογήρου έχει τη συνολική ευθύνη, ο Κώστας Γαβόγλου αναλαμβάνει τον συντονισμό των Ινστιτούτων, Ακρίτας Καϊτατζής και Ρεγγίνα Βάτρζελη για το Μητρώο Μελών. Στόχος...

η προσέγγιση νέων επιστημόνων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Το iEidiseis σας είχε ενημερώσει για τα ανοίγματα που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, συζητώντας με νέους επιστήμονες και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Για τον τομέα Άμυνας είναι γνωστό από καιρό ότι συζητάει και συμβουλεύεται στελέχη όπως ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην αρχηγός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκη, η εξαίρετη αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς και άλλοι.

Στον τομέα της Υγείας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεκτείνει το «μοντέλο Λινού» και σε νέα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών που φαίνεται να συζητάει πιο στενά είναι ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόννη, ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Χάρβαρντ, νομπελίστας, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αλλά και ο Γιάννης Καλομενίδης επικεφαλής της κλινικής covid του Ευαγγελισμού.

Πολλές είναι οι επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο χώρο της εκπαίδευσης, τα σχετικά ονόματα, όμως, η στήλη θα δημοσιεύσει σε επόμενο σημείωμα.

Το ρόλο του συντονισμού των Ινστιτούτων του χώρου, όπως έγραψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Στόχος πάντα η προσέγγιση και η αλληλοεπίδραση με το ευρύτερο τμήμα των προοδευτικών διανοουμένων.

Σημαντικό , πάντως, ρόλο στην προσέγγιση των προσώπων, υπό το συντονιστικό ρόλο του Μιχάλη Καλογήρου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του κόμματος, έχει αναλάβει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Ακρίτας Καϊδατζής. Ο Ακρίτας Καϊδατζής, σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου, ανέλαβε την ευθύνη για την ανάπτυξη αυτού του δικτύου επαφών και συνεργασίας, με στόχο τη διαμόρφωση του Μητρώου Στελεχών του κόμματος.

Καθοριστικός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να είναι στην κατεύθυνση αυτή και ο ρόλος της Ρεγγίνας Βάρτζελη, την οποία εκτιμά ιδιαίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.