14 Ιαν 2021

ΑΛΕΞΗ...ΞΥΠΝΑ ΤΟΥΣ ! Δεν ειναι ωρα για "ομπρέλες" και...ΡΕΝΕδες!


Του Νίκου Φλαούνα

 Πανε καλά εκει στον ΣΥΡΙΖΑ;

Εχουμε μια Κυβέρνηση που εχει χάσει τον προσανατολισμό της, αλλα λένε το πρωί, Πρωθυπουργός και υπουργοί και άλλα το βράδυ, η οικονομία παει κατα διαόλου..

οι μεσαία τάξη εχει καταστραφεί, οι νεκροί απο την πανδημία και την κακή (ενσυνείδητα) υγειονομική πολιτική αυξάνονται, το χρέος αυξήθηκε στο 200%του ΑΕΠ, οι Τούρκοι απειλούν την Χώρα και ελληνική υπερηφάνεια, η ανεργία αυξάνεται και τίποτα δεν γινεται για τον λαό, απο όσα ειχε εξαγγείλει πριν 18 μήνες ο Πρωθυπουργος.

Και εκει στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με τις "ομπρέλες" , τους 53, το ΡΕΝΕ και κάθε λογής αριστερή...άποψη.

Τι νομίζουν πως το 31;53% του ΛΑΟΥ που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ πριν 18 μήνες, ψήφισε επειδή θέλουν να μάθουν την αριστερή λογική επεξεργασίας των λαϊκών προβλημάτων;

Η νομίζουν πως ένας Κρατερός στην "Αυγή" θα κατορθώσει να πείσει το λαό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ , πως οι διατύπωση ιδεών στο χώρο της αριστεράς δεν σημαίνει ..."φράξιες" και "συνιστώσες";

Ειναι τοσο δύσκολο να καταλάβουν ολα αυτα τα ...στελέχη (ονόματα δε λέμε) πως η κοινωνία και ο λαός που ψήφισε ΤΣΙΠΡΑ και οχι τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% που εγινε 1;5% ως κόμμα (και στελέχη) , ΔΕΝ ασχολείται και ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τις απόψεις της..."ομπρέλας", της ΡΕΝΕ και κάθε λογής...(ευγενικά) προβληματισμού;

Όπως ακριβώς δεν ενδιαφέρθηκε οταν το...50% των στελεχών του κόμματος έφυγε το 2015 (Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου...). Ουτε τωρα ενδιαφέρονται το τι λένε οι "τάσεις"...!

Οι ψηφοφόροι, αυτο το 31,53%  του 2019, του Τσίπρα (πρωτίστως) και του ΣΥΡΙΖΑ (δευτερευόντως) , ΔΕΝ ασχολούνται με τα εσωκομματικά παιχνιδάκια και τις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες, που γίνονται τωρα. Ουτε εχει πάρει χαμπάρι , ουτε ενδιαφέρεται!


Τι ειναι δύσκολο να καταλάβουν, οταν το κομμα ειναι "κλειστό κλαμπ" , δίχως Συνεδριο και ουδείς απο το 31,53% ΔΕΝ συμμετέχει σ´αυτο!

Το μονο που καταλαβαίνουν ειναι αυτα που τους πασάρουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Πως δηλαδη, "σκοτώνονται" στο ΣΥΡΙΖΑ, πως ο Πολάκης είπε αυτη την "κακιά" λέξη, πως κατι τρέχει με τα folli-follie, κοκ!

Αντί λοιπον να αναδείξουν την καθημερινή ξευτίλα που δέχεται η κοινωνία με οτι συμβαίνει, ασχολούνται με τις ...ιδεολογικές λεπτομέρειες στο κλειστό κομματικό τους χώρο.

Δηλαδή, θα απασχολούσε κανένα ΜΜΕ το 9σέλιδο της..."ομπρέλας" με τις θέσεις των στελεχών, εαν δεν συνοδευόταν η "είδηση" με τον σχολιασμό, πως γινεται "σκοτωμός" στο ΣΥΡΙΖΑ ;

Ειναι αδιανόητο να πιστεύουν πως βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα (καλεσμένοι) για να πουν την αριστερή (έστω) άποψή τους, αν δεν τους περάσουν την "γραμμή" Μαξίμου οι συνομιλητές τους με ερωτήσεις του τύπου..."μα τι κάνατε εσείς...", η "...σας θυμίζω..",η ,η η ...!

Τους καλούν μονο για να σχολιάσουν αν υπαρχει κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, αν ο Τσακαλώτος διαφωνεί με τον Αλέξη, αν συμφωνούν με τα λεγόμενα Πολάκη...! Μέχρι και την Βούλτεψη να ρωτά συνέχεια αν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ... Ιγγλέσιας (προσέξτε την).


Δεν είναι ωρα για εσωκομματικά παιχνίδια επικράτησης στις διαδικασίες που γινονται, αφήνοντας την πολιτική ΟΥΣΙΑ αβασάνιστα, στα χέρια των πολιτικών αντιπάλων και των επιφορτισμένων επικοινωνιακά για την προβολή του κυβερνητικού ανύπαρκτου και επικίνδυνου έργου.


Μη δίνουν λοιπόν αφορμές οι ΣΥΡΙΖαίοι για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης με θέματα που δεν αφορούν την κοινωνία σε μια τέτοια εποχή !

Πρέπει να δούν τα στελέχη πως ακόμη, (ενάμιση χρονο διακυβέρνησης Ν. Δ και Μητσοτάκη), ΜΜΕ, κυβέρνηση και βουλευτές της Ν. Δ κάνουν ...αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικές επιθέσεις στον Τσίπρα!

Τυχαίο; Δε νομίζω...!