12 Νοε 2020

Στους 12 φιναλίστ στον διαγωνισμό GREENATHLON GoodChallenge η Κορινθιακή εταιρία ECOMPOST

 


To Greenathon | AI4GoodChallenge είναι ένας διαγωνισμός αξιοποίησης καινοτόμων ιδεών και λύσεων στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για το Περιβάλλον από τη..

Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ECOMPOST πέρασε στους 12 φιναλίστ του διαγωνισμού που στόχο έχει να βρεθούν καινοτόμες λύσεις πάνω στις τεχνολογικές προκλήσεις που έχουν καταγραφεί στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της διαχείρισης υδάτων, των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, της διαχείρισης δασών και της κυκλικής οικονομίας.

Σκοπός

Ανάδειξη των τεχνολογικών  περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα στους τομείς του προγράμματος.

Όραμα

Η ανάπτυξη λύσεων που θα μπορούν να εφαρμοστούν από τον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

H ECOMPOST έχει έδρα στον Κουταλά Κορινθίας παράγει ένα άριστο θρεπτικό προϊόν για αγρότες και ιδιώτες.

Το προϊόν που παράγει η ECOMPOST μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βιολογική καλλιέργεια αφού αποτελεί υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό προϊόν πλούσιο σε οργανική ουσία.

Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον τομέα της κηποτεχνίας και των τεχνικών έργων, που χρησιμοποιούν άριστης ποιότητας κομπόστ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε έργου αλλά και για τα ανθοκομικά και κηπευτικά είδη.