6 Νοε 2020

Αλέξης Τσίπρας: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και ενίσχυση ΕΣΥ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το πάγωμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν περάσει κατά το διάστημα της πανδημίας

Να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, να οριστεί υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, να συμφωνηθεί η ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και να παγώσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που ελήφθησαν κατά το διάστημα της πανδημίας.

Απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι το δεύτερο lockdown, που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σφυροκόπησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάζοντας πλήθος στοιχείων που δίνουν την πραγματική εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, μια εικόνα που τεχνηέντως η κυβέρνηση κρύβει, για να μην αποκαλυφθεί η «συγκλονιστική ανεπάρκειά της», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του για εγκληματική αδράνεια και εγκληματικό εφησυχασμό, που οδήγησαν σε ασφυξία το ΕΣΥ και σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία, ώστε να είναι υποχρεωτική η δημοσιοποίηση των αποφάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στις επαφές που είχε με γιατρούς και νοσηλευτές, είπε, ότι οι υγειονομικοί τον ενημέρωσαν, ότι γίνεται διαλογή ασθενών, όχι, όμως, ασθενών με κορωνοϊό, αλλά των υπολοίπων, ενώ τον ενημέρωσαν, ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  υπογράμμισε, ότι είναι λάθος, όσοι έχουν ευθύνη, να θέλουν να γίνονται ευχάριστοι και να πωλούν ελπίδα. «Το να πουλά ελπίδα ο πρωθυπουργός, με το εμβόλιο, είναι απαράδεχτο. Έχουμε ανάγκη χαραμάδα ελπίδας, αλλά όχι εμπόριο ελπίδας».

Τι δεν έκανε ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε την αυστηρή κριτική του στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη σε έξι σημεία και συγκεκριμένα σε έξι σοβαρές παραλείψεις αλλά και εσφαλμένες επιλογές και συγκεκριμένα:

  - Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.

  - Δε μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

  - Δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες.

  - Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού.

  - Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο και σαφή υγειονομικά πρωτοκόλλα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα.

  - Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων,αντίθετα αύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αυτάρεσκα, ότι νίκησε τον κορονοϊό, αναπαρήγαγε διαρκώς το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και της στοχοποίησης των νέων.

Τι έκανε ο Μητσοτάκης

  - Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για ένα τεστ, μόνο και μόνο για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

  - Άφησε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών στη μοίρα τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης.

  - Άφησε τους εργαζόμενους στο έλεος της κρίσης, με την αναστολή συμβάσεων, τη νομιμοποίηση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της ανεργίας και της ύφεσης.

  - Και πρόσφατα, στο απόγειο της υγειονομικής κρίσης έφερε και ένα πτωχευτικό νόμο, που υφαρπάζει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων για χάρη των τραπεζών.

  - Εξασφάλισε την ασυλία μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, με διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων ώστε να κρύβουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης, να τον αποθεώνουν και να βοηθούν στη διαρκή ωραιοποίηση της πραγματικότητας.