Ορισμένοι δήμοι μάλιστα, ύψωσαν την Αρμενική σημαία, δίπλα στην Ελληνική με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού τους συμβουλίου, όπως ο δήμος Θεσσαλονίκης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Σερρών, Λαρισαίων, Νεάπολης – Συκεών, Αλεξανδρούπολης.
Γενικά δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο να τεθεί σε δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα συμπαράστασης στον Αρμενικό λαό και να απορριφθεί, εκτός μιας περιπτώσεως, που είναι μια θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα της αλληλεγγύης που δείχνει παραδοσιακά ο Ελληνικός λαός στους Αρμένιους αδελφούς.
Πρόκειται για το δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, όπου ο δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρου Ράττη, έθεσε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση ψήφισμα συμπαράστασης στον Αρμενικό λαό και καταδίκης της επίθεσης που δέχθηκε από το Αζερμπαϊτζάν και δεν έγινε δεκτό από το σώμα.
Αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα, οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα είπε όχι η κυρία Μαρία Πρωτόπαπα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ο κύριος Κώστας Λογοθέτης επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Θα είχε αξία να μας ανέπτυσσαν το σκεπτικό αυτής της άρνησης και να ακούγαμε τα επιχειρήματά τους. Και το περιμένουμε.
Την ώρα που σκοτώνονται χιλιάδες νέα παιδιά στο μέτωπο και άμαχος πληθυσμός σε κατοικημένες περιοχές, από ένα εχθρό που απειλεί την Ελλάδα, μαζί με τη σύμμαχό του Τουρκία, κάποιοι τι επεδίωξαν να πουν με το ΟΧΙ;
Επειδή τα ψηφίσματα έχουν την δική τους ιστορία και ερμηνεία, δεν αποτελεί πράξη για να περνά η ώρα, αυτό σίγουρα αποτελεί μελανή κιλήδα σε θέσεις, απόψεις και πεποιθήσεις.