3 Νοε 2020

Γ. Γεωργόπουλος: Ξεκινάει λειτουργία ο Δημοτικός ΣΜΑ Ερμιονίδας, με μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων στα 95,00€ ανά τόνο !!!


Oπως σημειώνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλος ο δήμος του στις 9 Οκτωβρίου προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Διάθεση προς επεξεργασία προ-διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών..

Στερεών Αποβλήτων (συμπεριλαμβάνεται η διαχείριση του παραγόμενου υπολείμματος)», προϋπολογισμού 247.969,00 ευρώ με Φ.Π.Α., (199.975,00 ευρώ προ Φ.Π.Α.). Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή των υπηρεσιών της μεταφοράς και διαχείρισης  συνολικής ποσότητας 2.105,00 τόνων προ-διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς, επεξεργασίας και διαχείρισης του υπολείμματος που θα προκύψει.

Οι προς παροχή υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν μέσα σε χρονικό διάστημα 4 μηνών και το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων ανέρχεται σε 95,00€ ανά τόνο.

Έτσι, ενώ στις 3 προηγούμενες συμβάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα στο 2020, το κόστος ανερχόταν στα 110,00€ ανά τόνο, τώρα για πρώτη φορά πετυχαίνουμε κόστος διαχείρισης 95,00 ανά τόνο.

Και αυτό διότι ξεκινάει για πρώτη φορά την λειτουργία του ο Δημοτικός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ερμιονίδας, ένα έργο το οποίο μέσα στους πρώτους 14 μήνες της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, κατορθώσαμε να αδειοδοτηθεί, να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει.

Ένα μεγάλο έργο πνοής για τον τόπο μας, το οποίο επιλύει οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας.

Επιλύει οριστικά ένα μείζον πρόβλημα προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, το οποίο μας ταλαιπώρησε και μας δυσφήμησε για πάνω από μια δεκαετία.

Έτσι λοιπόν ο νέος ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός που προκηρύξαμε στις 9/10/2020, προβλέπει ότι η συλλογή και η μεταφόρτωση των απορριμμάτων θα γίνεται με ευθύνη του Δήμου Ερμιονίδας, στον νέο Δημοτικό ΣΜΑ Ερμιονίδας.

Ενώ ο ανάδοχος θα κάνει μόνο την μεταφορά, την επεξεργασία και την διαχείριση των απορριμμάτων και του υπολείμματος.

Έτσι ξεφεύγουμε από τις μονοπωλιακές πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων των τελευταίων έξι χρόνων, στις οποίες μας είχε εγκλωβίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της ΔΗΣΥΕΡ.

Και με έναν ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό απευθυνόμαστε σε όλες τις αδειοδοτημένες εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων της Ελλάδας και όχι μόνο στην εταιρεία που της ανήκει το Ιδιωτικό Πράσινο Σημείο Ερμιονίδας, η οποία ήταν η μόνη που είχε την άδεια της συλλογής και της μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας και αναγκαστικά εκ των πραγμάτων διαχειριζόταν τα τελευταία 6 χρόνια τα σκουπίδια μας.