3 Νοε 2020

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: «Υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες», λέει ο Κύρτσος για κορονοϊό

 


Η κακή διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και η αξιοσημείωτη κωλυσιεργία στις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα, φαίνεται πως πια δεν γίνεται να κρυφτούν πίσω από την περιβόητη «ατομική ευθύνη», καθώς τα κρούσματα..

πλησιάζουν τα 2.000 ημερησίως. Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν η σημερινή τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου στο Open, όπου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες στο ζήτημα του κορονοϊού.

«Εγώ θεωρώ πως υπάρχουν ευθύνες και κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές και κοινωνικές. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Θεσσαλονίκη, τα αντιμετωπίζουν σε όλη της χώρες τις ευρωπαϊκές χώρες», είπε μεταξύ άλλων.

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχει συντονισμός, δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα τεστ. Ο εγκλεισμός είναι μερικός και αναποτελεσματικός. Δεν υπάρχει ηλεκτρονική ιχνηλάτηση των επαφών. Όλα αυτά έχουν επιβληθεί στην Άπω Ανατολή. Απλά παρακολουθούμε την εξέλιξη που είναι μαθηματικά αρνητική. Και ο ένας δείχνει τον άλλο. Πρέπει να συνεννοούμαστε αποκτήσουμε στρατηγική σκέψη και να δούμε πού θα είμαστε σε 6 ή 12 μήνες», υπογράμμισε.