14 Νοε 2020

Κλείνουν τα σχολεία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα


Το καθολικό κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια στόματος της Υπουργού Παιδείας.

H κυρία Κεραμέως...

υποστήριξε, πως, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση «δεν έχει διαπιστώσει τάση διασποράς του ιού στα σχολεία», προβαίνει στο κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως «προληπτικό μέτρο», καθώς στοχεύει στη μείωση των μετακινήσεων των ενηλίκων.

Σημειώνεται, πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, που είχε αποκαλύψει, ότι υπήρχε εδώ και ημέρες εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, σε αντίθεση με όσα ισχυριζόταν η υπουργός Παιδείας, μέχρι και πριν από ένα 24ωρο, όταν και δήλωνε, πως δεν υπάρχει τέτοια επιστημονική εισήγηση και πως δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία. Η απόφαση για κλείσιμο των δημοτικών έρχεται, ενώ τα κρούσματα στα σχολεία διαρκώς αυξάνονταν με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα ή και σχολεία. «Μας θυσιάζουν», δήλωναν την Πέμπτη στο Tvxs.gr γονείς και δάσκαλοι από τη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης. 

Σχετικά με το πρόγραμμα των μαθημάτων, σύμφωνα με την κα Κεραμέως, αυτό θα ανακοινωθεί την Κυριακή, ενώ η εκπαίδευση για τα δημοτικά θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: α) με τηλεκπαίδευση, η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και β) μέσω τηλεοπτικών μαθημάτων που ξεκινούν από τη Δευτέρα. Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, η Υπουργός Παιδείας δήλωσε, πως η διδακτική ώρα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ θα πραγματοποιείται κατά τις μεσημεριανές ώρες.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr